Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai SANTA FE má slovenské ceny, štartuje na sume 44 990 eur!

Za túto sumu získa zákazník kvalitne vybavené vozidlo s full-hybridnou motorizáciou, 6-stupňovým automatom a pohonom prednej nápravy.

Vrchol ponuky predstavuje nové Santa Fe s plug-in hybridnou technológiou, pohonom 4×4 a v novej špičkovej výbave Calligraphy za 61 490 €. Nový Hyundai Santa Fe je možné mať v 5, 6 aj 7-miestnej verzii.

Moderné hybridné pohony

Úplne nové Santa Fe disponuje dvoma typmi hybridného pohonu, ktoré sú vždy spojené so 6- stupňovou automatickou prevodovkou. Samonabíjací hybrid (HEV) s benzínovým motorom 1,6 T-GDi a elektromotorom dosahuje celkový výkon 158 kW (215 k), maximálny krútiaci moment 367 Nm a je v ponuke s pohonom oboch náprav (AWD), aj vo verzii s pohonom len predných kolies (FWD).

Nová generácia Santa Fe je však v ponuke aj ako zo siete dobíjateľný plug-in hybrid (PHEV). Ten ponúka
celkový výkon hybridného systému až 186 kW (253 k), maximálny krútiaci moment 367 Nm, zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 9,3 sekundy a pohon všetkých kolies.

Nová najvyššia výbava Calligraphy

Nová generácia Hyundai Santa Fe sa predáva v štyroch úrovniach výbavy – Style, Elegance, Premium a Calligraphy, ktorá je novinkou a prináša ešte viac pohodlia a luxusu pre vodiča a cestujúcich. Pri hybridnom Santa Fe si môže zákazník vybrať ktorúkoľvek z uvedených výbav, plug-in hybridný variant je k dispozícii v dvoch najvyšších úrovniach výbavy Premium a Calligraphy.

Štartovacia výbava Style napríklad obsahuje predné LED svetlomety (od výbavy Elegance sú FULL LED svetlomety), LED denné a zadné svetlá a množstvo bezpečnostných systémov a asistentov. Sem patrí napríklad elektronický systém riadenia prešmykovania kolies , asistent rozjazdu do a zjazdu z kopca, systém udržiavania vozidla v jazdnom pruhu a sledovania jazdného pruhu, systém autonómneho núdzového brzdenia s detekciou vozidiel, chodcov a cyklistov, asistent jazdy na diaľnici  automatické prepínanie diaľkových svetiel, či asistent na inteligentné rozpoznávanie dopravných značiek obmedzujúcich maximálnu povolenú rýchlosť.

Ďalšie služby a dostupnosť vozidla

Úplne nové Santa Fe je štandardne vybavené 12,3-palcovým displejom infotainmentu s integrovanou navigáciou. Mapové podklady navigácie majú zákazníci počas prvých 10 rokov zahrnuté v cene vozidla, rovnako ako službu Bluelink Lite.

Rozšírené služby Bluelink Plus so správou vozidla na diaľku a Live službami a Bluelink Pro s bezdrôtovými aktualizáciami mapových podkladov sú zahrnuté v cene vozidla po dobu 6 mesiacov. V cene je štandardne zahrnutá aj asistenčná služba na 5 rokov. Hyundai poskytuje na vozidlo 5-ročnú záruku bez obmedzenia najazdených kilometrov a záruku na vysokonapäťový akumulátor 8 rokov alebo 160-tisíc kilometrov.

Test: Hyundai Santa Fe Phev 1,6 T-GDI 265k Platinum – Santa Phev

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov