Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW a Rimac sa dohodli na dlhodobom partnerstve

BMW Group a Rimac Technology so sídlom neďaleko chorvátskeho Záhrebu oficiálne oznámili dlhodobé partnerstvo.

Cieľom spolupráce je spoločný vývoj a koprodukcia inovatívnych riešení v oblasti technológie vysokonapäťových batérií pre vybrané batériovo-elektrické vozidlá.

Príslušné silné stránky a odborné znalosti oboch spoločností sa navzájom produktívne dopĺňajú. Stratégia elektrifikácie BMW Group je zameraná na ďalšie budovanie jej vedúcej pozície v sektore prémiovej elektrickej mobility. Ešte pred rokom 2030 budú batériové elektrické vozidlá tvoriť viac ako polovicu celosvetového predaja vozidiel. BMW Group prináša do partnerstva odborné znalosti o batériách a elektrických pohonných systémoch, ktoré sa tvorili viac ako 15 rokov.

Neoddeliteľnou súčasťou skupiny Rimac Group je Rimac Technology ako priamy dodávateľ úrovne Tier 1, ktorý sa špecializuje na elektrifikáciu v automobilovom sektore. Jeho portfólio sa skladá z vysokonapäťových batérií, náprav s elektrickým pohonom a taktiež z elektronických a softvérových riešení. Produkty Rimac Technology sú navrhované, konštruované a vyrábané priamo vlastnými silami spoločnosti in-house a vyznačujú sa pokrokovými technológiami s vysokou mierou prispôsobenia. Dlhodobé partnerstvo s BMW Group je známkou prechodu spoločnosti Rimac Technology z dodávateľa vysoko výkonných špecializovaných riešení na veľkosériového dodávateľa úrovne Tier 1. Vďaka postupnému rastu spoločnosti, vrátane otvorenia Rimac Campus, je spoločnosť Rimac Technology pripravená dodávať rozsiahle projekty na najvyššej automobilovej úrovni.

Toto auto cúva rýchlejšie, ako vy jazdíte po diaľnici!

Obaja partneri zverejnia v neskoršej fáze ďalšie podrobnosti o tom, akú formu bude mať strategické prepojenie, ako aj jeho rozsah a obsah.

Oddelene od novej strategickej spolupráce pripravuje BMW Group debut šiestej generácie technológie BMW eDrive, ktorá prinesie ďalší výrazný skok vpred vo všetkých zákaznícky relevantných atribútoch, akými sú dojazd a doba nabíjania.

Test: BMW 520 xDrive sedan – Vrchný inšpektor

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov