Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tesla vraj na začiatku augusta predstaví robotaxi

Tesla predstaví 8. augusta dlho avizované robotaxi, teda vozidlo bez vodiča. Na sociálnej sieti napísal Elon Musk.

Podnikateľ a miliardár Musk sa o samoriadiace vozidlá dlhodobo zaujíma a tvrdia, že budú jedným z najdôležitejších produktov spoločnosti Tesla. Napriek sľubom ale zatiaľ uplynuli roky bez toho, aby firma také vozidlo predstavila. Muskov  príspevok bol jednoduchý a neobsahoval žiadne podrobnosti. “Tesla Robotaxi sa predstavia 8. 8.,” napísal generálny riaditeľ Tesly. Akcie firmy po skončení obchodovania na burze v Spojených štátoch v reakcii posilnili prechodne o šesť percent.

Musk v minulosti avizoval, že Tesla vyrobí auto bez ovládacích prvkov pre človeka. V minulosti tiež uviedol, že vozidlá Tesla vybavené funkciou Full Self-Driving Capability budú prostredníctvom aktualizácií softvéru postupne riadiť stále lepšie. V určitom okamihu budú schopné fungovať ako plne autonómne taxíky a mohli by svojim majiteľom zarábať peniaze tým, že budú ponúkať taxislužby, sľuboval opakovane šéf Tesly.

Pred piatimi rokmi, v apríli 2019, Tesla uviedla, že očakáva spustenie robotaxi do roku 2020. Predpovedala, že autonómne vozidlá vydržia 11 rokov a prejdú milión kilometrov.

Tesla Cybertruck hrdzavie, kričia nahnevaní majitelia!

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov