Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tesla Cybertruck hrdzavie, kričia nahnevaní majitelia!

Americký výrobca pritom zákazníkov ubezpečoval, že karoséria je vyrobená z nehrdzavejúcej ocele.

Maximálna odolnosť a ochrana cestujúcich, takýmito slovami opisovala automobilka Tesla karosériu modelu Cybertruck z nehrdzavejúcej ocele. Na aute za 80-tisíc dolárov sa vraj nedali použiť lepšie materiály, pričom karoséria má byť odolná voči hrdzi a odraziť má aj dokonca aj strely z ľahších zbraní. Prečo potom podľa majiteľov hrdzavie už po pár dňoch na daždi?

Elon Musk už vlani hovoril, že povrch karosérie bude ešte povrchovo upravovaný tenkou vrstvou karbid-volfrámu, akurát, že prvé modely túto úpravu nemajú. Majitelia sa na diskusných fórach teraz snažia zistiť, či ide len o čiastočky náletovej hrdze, ktorá sa dá odstrániť preleštením, alebo ide o vážnejší problém. Vzhľadom na použitý materiál by však malo ísť len o povrchovú hrdzu.

Problémom môže byť fakt, že na nelakovanej karosérii sa ľahšie zachytia rôzne druhy nečistôt. Aj v návode výrobca majiteľov upozorňuje, že je potrebné z karosérie okamžite odstraňovať korozívne látky, ako sú mastnota, vtáčí trus, živica zo stromov, hmyz, cestná soľ atď.

Samotná automobilka sa k problému zatiaľ oficiálne nevyjadrila, no je málo pravdepodobné, že by nové autá skutočne hrdzaveli už po pár dňoch od ich kúpy.

Tesla Cybertruck – Sklo to nevydržalo!

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov