Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Jaguar C-X75: Auto z filmu o Jamesovi Bondovi sa dostáva na cesty!

Auto sa objavilo vo filme James Bond: Spectre z roku 2015 a šoféroval ho záporný hrdina Mr. Hinx.

Jaguar C-X75 mal svojho času ambíciu stať sa sériovo vyrábaným modelom, no napokon svetlo sveta uzreli iba štyri prototypy. Čo je však zaujímavejšie, práve tie si zahrali vo filme o Jamesovi Bondovi. Bolo to v roku 2015, film mal prívlastok Spectre a auto šoféroval profesionálny wrestler  Dave Bautista, ktorý si vo filme zahral zápornú postavu pomenovanú Mr. Hinx.

Môže ísť na cestu!

Kaskadérske prototypy vytvorila spoločnosť Williams Advanced Enginnering tak, aby vydržali naháňačky na filmovom plátne. Do auta umiestnili 5-litrový motor V8 s výkonom 410 kW (550 k). Bezprostredne po ukončení natáčania sa o jediný nezničený kus prihlásil istý britský zberateľ, ktorý auto neskôr vydražil.

Nový majiteľ sa rozhodol, že Jaguar C-X75 dostane na cesty a tak oslovil spoločnosť Callum. Jej technici síce museli vykonať veľké množstvo zmien, no nakoniec sa im podarilo dostať pre svoj projekt cestnú homologizáciu. Na auto okrem iného umiestnili karbónový povrch, upravili tlmiče, vymenili sklá, nakalibrovali motor…

„Kaskadérske vozidlá sú skutočnými hviezdami filmu, oživujú legendárne scény a náročné natáčanie prežije v celku len hŕstka z nich. Je preto skvelé, že sme dokázali stvoriť niečo, čo môže aktuálne v pokoji vyraziť na britské cesty,“ okomentoval automobil v tlačovej správe Adam Donfrancesca, technický riaditeľ spoločnosti Callum.

Jaguar C-X75 sa už onedlho predstaví na motoristickom podujatí Bicester Heritage Scramble, ktoré patrí k najväčším vo Veľkej Británii. Tak čo, chceli by ste sa previesť?

Jaguar i-Pace – Keď sa výborné zlepšuje

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov