Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Abarth 75° Anniversario: Limitka so spaľovacím motorom

Hoci Abarth postupne prechádza na elektromobily, v ponuke zatiaľ zostáva aj ikonický model 695 so spaľovacím motorom.

Limitovaná edícia prichádza ako darček k 75. výročiu značky a zároveň má pripomínať, že Abarth ešte stále nezanevrel na 1,4-litrový benzínový motor T-Jet. Jeho zdvihový objem valcov je 1 368 ccm a presne toľko kusov z limitovanej série výrobca “pustí” na trh. Z dizajnového hľadiska zaujme čierno-zlatá farebná kombinácia, veľký škorpión na streche a špecifické 17-palcové disky kolies. 

Viditeľné zmeny nastali aj v interiéri, kde je stredová časť palubnej dosky odetá do Alcantary. Chýbať nesmú športové sedadlá a volant, kovové pedále a hlavica radiacej páky či prémiový audiosystém Beats. Ako inak, aj tu prevláda čierna v kombinácii so zlatou. 

Benzínový motor s označením T-Jet má tradičný výkon 132 kW (180 k) a najvyšší krútiaci moment 250 Nm. V rámci limitovanej série 75° Anniversario dostal Abarth turbo značky Garrett GT 1446 a aj vďaka nemu na stovku zrýchli už za 6,7 sekundy. 

Rad vylepšení týmto ale nekončí, nájdete tu aj výfukový systém s aktívnymi klapkami Record Monza, tlmiče Koni FSD alebo aj odvetrávané brzdy značky Brembo.

Renault Twingo GT vs Abarth 595 Competizione

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov