Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tesla Cybertruck – Sklo to nevydržalo!

Elon Musk už dávnejšie potvrdil, že Cybertruck má disponovať aj nerozbitným sklom. Je tomu však naozaj tak? Už na prezentácii sme videli problémy.

Samotný test prebiehal v dvoch rovinách. Najprv z plošiny púšťali ťažkú guľu na pripravené položené sklo. To vydržalo bez zaváhaní. Potom, neviem povedať, či to bol len nerozvážný nápad, alebo to bolo pripravené, figurant hodil guľu priamo do bočného skla šoférových dverí, v domnení, že sklo vydrží. Čo sa stalo? Sklo povolilo. Potom svoj hod opakoval na zadné ľavé dvere. Situácia sa opakovala. To asi nepredpokladali… Každopádne, situáciu sa snažili pri predstavení odľahčiť, keď konštatovali, že guľa sa do vnútra nedostala…

Novinka má futuristický dizajn a vôbec sa nepodobá na auto, ktoré by malo jazdiť po zemských cestách. Pick-up vôbec nezapadá do dizajnovej línie aktuálnych modelov. Tvarmi skôr pripomína auto určené na jazdu po niektorej z planét vesmíru. Dojazd? Vraj 800 kilometrov v top verzii.

Na to, aby ste sa zapísali do poradovníka na kúpu, stačí 100 dolárová záloha.

Základná cena je stanovená na 39 900 dolárov. Základný model (s jedným elektromotorom)dokáže prejsť 400 kilometrov. Z 0 na 100 km bude akcelerovať za 6,5 s, a maximálna rýchlosť atakuje 177 km/h. Za vyšší model (s dvomi elektromotormi) si zákazník priplatí minimálne 10 000 dolárov a za trojmotorovú vrcholnú verziu s dojazdom 800 kilometrov zaplatí 69 900 dolárov. Táto verzia je avizovaná až na r.2022.

Elon Musk veľmi dobre vie, že pick-upy patria medzi najpopulárnejšie typy karosérii v USA. Dôvodom je okrem iného aj štýl. Bude sa však toto ľudom páčiť? V druhom rade je praktickosť. A na tú v Tesle nezabudli, a pripravili plnohodnotný pick-up. Na ťažné zariadenie môžete pripojiť prívesný vozík s maximálnou hmotnosťou 6,3 tony. Na samotnú korbu naložíte viac ako 1,5 tony. Tá má mimochodom objem cca 2830 litrov a je prekrytá elektrickou roletkou.

Foto: Youtube

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov