Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Blog: Keď policajt trhá značky

Na sociálnych sieťach sa šíri video, kde mladá policajtka trhá tabuľku s evidenčným číslom z čierneho Superbu. Mohla tak učiniť?

Neznášam videá na sociálnych sieťach, ktoré nezachytávajú celý priebeh udalosti, resp. sú účelovo zostrihané, tak aby ukázali iba tú časť situácie, ktorá vyhovuje „účinkujúcemu“. V tomto prípade ide o vodiča čierneho Superbu, alias otec držiteľa auta, ktorý si na mobil natáča ako mu policajtka z auta nasilu trhá tabuľku s evidenčným číslom, pri zadnej dokonca poškriabe veku kufra, keďže TEČ boli na vozidlo pripevnené lepidlom. Vodič tvrdí, že mladá policajtka mala počkať na syna. Hliadka však na mieste čakala podľa slov vo videu minimálne pol hodiny, čím v podstate vodičovi vyšla v ústrety. Mala čakať ďalej? A dokedy mala čakať?

Policajt má v zmysle zákona naozaj oprávnenie zadržať tabuľky s evidenčným číslom a zakázať ďalšiu jazdu, ak je vozidlo techniky nespôsobilé. Ak k tomu dôjde, najprv musí vodiča vyzvať, aby si tabuľky demontoval sám, ak však vodič odmietne, policajt ho musí poučiť, že tak učiní on a za prípadnú vzniknutú škodu nezodpovedá. Takto je to uvedené v zákone. Policajti teda konali v zmysle zákona a v tomto prípade vyšli vodičovi v ústrety, keďže hodný čas čakali na držiteľa auta.

Blog: Parkovanie na chodníkoch – Zakazovať vedia, riešenia neprinášajú

Viem, rámiky, alebo ak chcete podznačky, nevyzerajú na aute vábne, ale za tie desiatky rokov sme si na ne skoro všetci zvykli. Navyše, existujú aj iné spôsoby, ako značku neinvazívne namontovať, keďže vŕtať dierky skrz-naskrz nesmiete. Existujú rôzne neviditeľnejšie držiaky alebo môžete použiť suché zipsy, či dokonca malé silné neodymové magnety. Metóda „na mamuta“ je fakt nanič. Pri následnom vyzerázavaní značky strunkou sa určite zapotíte a ak si niekto pripevnil TEČ na auto tak, že lepidlom nešetril, potom máte o zábavu postarané.

Vodiči akoby zabúdali na svoje povinnosti. Som toho názoru, že keď viete, že nemáte auto v stopercentnom stave, alebo máte niečo za ušami, tak sa aspoň nesprávajte k policajtom ako kretén, nevyťahujte hneď telefón, ale sa k nim správajte úctou a pokorou. Verte, že takýmto spôsobom „zájdete oveľa ďalej“.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov