Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Listáreň: SsangYong Torres – rozmery a hmotnosť

Vaša otázka

Dobrý deň prajem,

pri čítaní 9. čísla Auto magazínu sa mi akosi nepodarilo nájsť údaje o rozmeroch vozidla SsangYong Torres. Neviem, či som ich prehliadol, ale nenašiel som ich ani pri opakovanom hľadaní. Prosím, mohli by ste upraviť súhrnný prehľad na konci článku tak, aby sa tam vždy nachádzali základné rozmery (dך×v) a prípadne aj hmotnosť vozidla?

Ďakujem a ostávam s pozdravom.
Ivan S.

Listáreň: Státie s naštartovaným motorom

Naša odpoveď

Dobrý deň,

žiaľ, pri bežných testoch neuvádzame rozmery ani hmotnosť jednotlivých áut. Uvádzame ich len pri teste mesiaca a porovnávacích testoch.

Keď sme sa rozhodovali, aké údaje budeme uvádzať v tabuľkách, tak sme zvažovali aj vonkajšie rozmery karosérie, rázvor osí náprav, rozchod kolies, dokonca aj rozmery kolies a typ použitých pneumatík na testovanom modeli a tiež prevádzkovú hmotnosť a užitočné zaťaženie, ale aj ďalšie parametre, no nakoniec sa tam nezmestili. V tlačenom médiu musíme starostlivo zvažovať, aby sme zachovali rovnováhu medzi textom, technickými údajmi a fotkami.

A musím povedať, že tento rok už zmeny určite nebudeme robiť, no do budúceho ročníka budeme o vašom návrhu uvažovať.

P.S. SsangYong Torres má dĺžku 4 700 mm, šírku 1 890 mm, výšku 1 720 mm, rázvor osí náprav 2 680 mm, rozchod kolies vpredu 1 610 mm, rozchod kolies vzadu 1 630 mm a testovaný model mal obuté pneumatiky Hankook Ventus S2 ASX 245/45 R20 99V a podľa technického preukazu mal prevádzkovú hmotnosť 1 693 kg a užitočné zaťaženie 477 kg.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov