Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


TOP 5 – Najlacnejšie autá

Prehľad najlacnejších áut na našom trhu, pod 10-tisíc eur si už nové auto nekúpite.

Určite ste si tiež všimli, že ceny nových aj jazdených áut vyleteli v posledných rokoch výrazne nahor. Kým ešte nedávno nebol problém kúpiť si za 10-tisíc eur mestský hatchback béčkového segmentu, hoci v základnej výbave, dnes si už za túto sumu nekúpite ani mini auto. Ktoré autá sú najlacnejšie a koľko stoja? Štatistiky Zväzu automobilového priemyslu. Zistili sme, že vo svete áut, ktoré sa dostali do nášho výberu, môžeme hovoriť o medziročnom raste cien v priemere o 15 %.

  1. Hyundai i10 – 10 840 €

Segment malých mestských áut nie je dnes príliš obľúbený. Ľudia sa na drobčekov často pozerajú cez prsty, podceňujú ich, neveria ich bezpečnosti a hlavne, autá berú ako symbol spoločenského statusu. Robia však chybu, maličké autá dnes ponúkajú prekvapivo vysokú úroveň komfortu aj bezpečnosti, sú praktické aj úsporné, už nie sú lacné. Najlacnejším autom na našom trhu je aktuálne Hyundai i10.

 

2. Dacia Sandero – 11 250 €

Ak ste na prvom mieste čakali model značky Dacia, tak chcem pripomenúť, že hoci si tieto autá stále držia výborný pomer medzi cenou a hodnotou, tiež už nie sú úplne najlacnejšie. Sandero v základnej výbave Essential si však drží prijateľnú cenu, navyše je to v novej generácii dospelé auto. Aj v najlacnejšej verzii už dostanete 6 airbagov, denné LED svietenie či dokonca tempomat.

 

3. Mitsubishi Space Star – 11 720 €

Dlhší čas bol práve japonský Space Star najlacnejším autom u nás, aktuálne mu patrí tretia priečka. Ide o model, ktorý svojou veľkosťou lavíruje medzi dvoma segmentmi. Mitsubishi je o niečo väčšie ako napríklad Hyundai i10, no zároveň menšie než Sandero. Tiež však už v základe ponúka šesť airbagov, elektrické ovládanie predných okien či dažďový a svetelný senzor. K dispozícii je aj automat, no priplatíte si tritisíc eur.

 

4. Hyundai i20 – 12 040 €

Zaujímavou voľbou za rozumné peniaze by mohla byť nová generácia modelu i20, ktorú Hyundai predstavil v roku 2020. Ide tak o moderný hatchback patriaci do B segmentu, ktorý už v základe ponúka solídnu výbavu. Nárazníky, kľučky aj spätné zrkadlá sú vo farbe karosérie, asistent rozjazdu do kopca či automatické prepínanie diaľkových svetiel určite potešia. Samozrejmosťou je vysoká úroveň bezpečnosti, nevýhodou môže byť, že automatická prevodovka je v ponuke až pri vyšších výbavách.

 

5. Kia Picanto – 12 140 €

Priamy konkurent pre Hyundai i10, pochádzajúci prakticky z vlastných radov. Je zaujímavé, že Kia Picanto je v základe aktuálne o 1 300 € drahšia, no treba povedať, že je aj o niečo štýlovejšia. Okrem šiestich airbagov ponúka tiež tónované sklá či palubný počítač s LCD displejom. Najväčším tromfom však môže byť záruka až na 7 rokov, resp. 150 000 kilometrov.

 

TOP 5 – Toto sú najlacnejšie SUV

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov