Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


TOP 5 – Toto sú najlacnejšie SUV

Prinášame vám prehľad piatich najlacnejších SUV s pohonom všetkých kolies na našom trhu, za menej ako 20-tisíc eur si kúpite iba jedno.

Zaobstarať si nové SUV s pohonom všetkých kolies za rozumné peniaze dnes vôbec nie je jednoduchá úloha. Väčšina výrobcov síce má vo svojom portfóliu SUV modely s označením AWD či 4×4, no obvykle stoja na vrchole ponuky, a tým pádom si na ich kúpu musíte pripraviť vysokú kôpku bankoviek. Nazreli sme do sveta stredne veľkých SUV (s dĺžkou okolo 4,5 metra a rázvorom osí náprav približne 2,6 metra), aby sme vybrali 5 aktuálne cenovo najdostupnejších modelov. Tu sú:

Dacia Duster  19 590 €

Ak váš rozpočet neprekračuje hranicu 20-tisíc eur, tak jedinou možnosťou je aktuálne Dacia Duster. Konkrétne v základnej výbave Expression s 1,5-litrovým naftovým štvorvalcom a 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Duster máme v redakcii v obľube, ide celkovo o jedno z najlepších áut v pomere cena/hodnota a to už dlhodobo. Od roku 2017 je na trhu 2. generácia, ktorá nedávno prešla výraznou modernizáciou. Dacia sa nezľakne ani ťažkého terénu.

Suzuki Vitara 24 840 €

Toto japonské SUV by sme smelo mohli nazvať legendou, veď po našich cestách jazdia Vitary už od konca 80. rokov. Súčasná 4. generácia sa predáva od roku 2015, ale stále ide o moderné auto s bohatou ponukou technológií a to najmä vďaka viacerým faceliftom. Za necelých 25-tisíc eur je v ponuke Vitara s pohonom všetkých kolies vo verzii Premium s 1,4-litrovým benzínovým štvorvalcom, mild-hybridnou technológiou a 6-stupňovou manuálnou prevodovkou.

Ssangyong Korando 24 880 €

Ďalšou možnosťou by mohol byť kórejský zástupca s dvojitým drakom v znaku. Záujem o automobily značky Ssangyong u nás stúpa a niet sa čomu čudovať. Obľúbené Korando poteší priestrannosťou, kvalitou spracovania aj jazdnými vlastnosťami. Za pohon všetkých kolies si síce treba priplatiť 1 890 eur, no výsledná cena môže byť stále priaznivá. K dispozícii je jediný motor a to 1,5-litrový benzínový štvorvalec, za automat si ešte priplatíte ďalších 1 790 eur.

Suzuki S-Cross 26 460 €

Značka Suzuki má v našom výbere hneď dvoch zástupcov. Model S-Cross je v porovnaní s Vitarou novší a tiež o niečo rozmernejší. Majú však mnoho spoločného, ani S-Cross sa na nič nehrá a verne slúži v každých podmienkach. S rovnakým motorom 1,4 Boosterjet ako vo Vitare je S-Cross o necelých 2 000 eur drahší. Ponúka však modernejšie prvky výbavy a svieži dizajn exteriéru.

Subaru XV 27 590 €

Automobily z dielne japonskej značky Subaru nikdy neboli práve lacné, no model XV je aktuálne cenovo dostupný, a preto sa zmestil aj do nášho výberu. Auto stavia na overených technológiách a silnom mene značky. Subaru XV za necelých 28-tisíc eur poháňa 1,6-litrový benzínový štvorvalec typu Boxer v kombinácii s bezstupňovou CVT automatickou prevodovkou. Poteší aj záruka na 5 rokov alebo 200-tisíc kilometrov.

 

TOP 5: Dizajnérske prešľapy (najškaredšie autá)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov