Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota vám zaplatí školu šmyku. A to ani nemusíte mať doma Toyotu!

Toyota vám zaplatí kurz bezpečnej jazdy, ľudovo nazývaný aj ako škola šmyku. A to ani nemusíte mať doma Toyotu, stačí sa prihlásiť.

V dvoch veciach sme my Slováci takpovediac bohorovní, všetci sme totiž na slovo vzatí odborníci na futbal a hokej a všetci sme vynikajúci vodiči. Špeciálne mladí si často myslia o sebe, že volant s rýchlosť majú v krvi. Pravda je však taká, že pätinu dopravných nehôd zapríčinia mladí vodiči, ktorí majú vodičák do piatich rokov. Mimochodom, vedeli ste, že v rokoch 2012 – 2022 evidovala Polícia SR každý rok zhruba 13 000 dopravných nehôd a v spomínanom období zahynulo na našich cestách 2 712 ľudí? To je o tisíc dušičiek viac, ako počítala pri ostatnom sčítaní národa moja rodná obec. Akoby v priebehu desiatich rokov vymreli všetci moji rovesníci, kamaráti, známi i neznámi – skrátka všetci – z našej obce a ešte tisíc ľudí z nejakej inej obce navyše. Najväčšiu „zásluhu“ na tomto počte majú mladí, ktorí majú vodičák druhý rok. Práve to je to obdobie, keď už prvotný rešpekt (a možno aj strach), pokora a neistota idú stranou a na povrch sa dostáva pocit bohorovnosti.

Pritom v tomto období mladí vodiči nie sú ešte mentálne celkom zrelí. Často sa nechajú vyprovokovať kamarátmi, preceňujú svoje schopnosti… A už vôbec nemajú zrelé vodičské zručnosti. Neuvedomujú si, že auto potrebuje na zastavenie určitú dráhu, že fyzika funguje vždy a všade, nedokážu riešiť krízové situácie,  často nezvládnu dokonca ani takú elementárnu vec, ako je núdzové brzdenie, teda stlačiť brzdový pedál „na podlahu“. Pomohlo by, keby každý vodič musel po nejakom čase po absolvovaní vodičského kurzu prejsť aj kurzom bezpečnej jazdy, ľudovo často nazývaným ako škola šmyku.

A tu prichádza do obrazu Toyota. Tá totiž rozbieha projekt Bezpečne s Toyotou, v rámci ktorého zaplatí mladým vodičom kurz bezpečnej jazdy v Centre bezpečnej jazdy na Slovakia Ringu v Orechovej Potôni. Pritom vôbec nemusíte mať auto značky Toyota, ani sa týmto kurzom nijako nezaväzujete, že si kúpite Toyotu. Jedinou podmienkou je, že musíte mať vodičák minimálne jeden rok, najviac však päť rokov.

Našli ste sa v opise mladého vodiča alebo ste tam našli svoje dieťa? Prihláste sa, resp. prihláste svoje dieťa na kurz bezpečnej jazdy cez rezervačný formulár na stránke www.bezpecnestoyotou.sk. Kurz je pre vás úplne ZADARMO, hradí ho spoločnosť Toyota. Vítaní sú chlapci aj dievčatá. A to nie je všetko, každý účastník kurzu bude mať možnosť zapojiť sa na mieste do súťaže o zapožičanie vozidla Toyota C-HR s plnou nádržou na 2 týždne a ďalšie skvelé ceny. Tento rok zaplatí Toyota kurz 250 mladým vodičom, pozor, platí pravidlo „kto prv príde, ten prv melie“.

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov