Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ampere je nová spoločnosť Renaultu. Hádajte, čo je jej úlohou?

Ampere je jedna z piatich nových čiastkových divízii  Renaultu, ktoré sú zodpovedné za výrobu elektromobilov. Prvýkrát sme o nej mohli počuť koncom roka 2022, aj keď ako sa ukázalo, Ampere už jedno auto vo svojom portfóliu malo v podobe Renault Megane E-Tech Electric . Do roku 2031 plánuje podznačka Renaultu vyrobiť až milión elektromobilov.

Snáď budeme o Ampere čoskoro vedieť viac. Podľa generálneho riaditeľa Renault Group Luca de Mea citovaného agentúrou Reuters, spoločnosť pravdepodobne vstúpi na burzu, a to pomerne skoro, na jar 2024. Hoci pôvodný dátum mal byť druhý polrok 2023, nejde o žiadne gigantické zdržanie. O to viac, že ​​najbližšie plány pre Ampere pôsobia ambiciózne. 1. novembra 2023 má byť divízia Ampere oficiálne oddelená od zvyšku spoločnosti, keďže Ampere pripravuje svoju prvú verejnú ponuku . “Rozdelili sme sa a potom skontrolujeme, či máme vhodné podmienky na vstup na trh,” priznal Luca de Meo.

Renault sa obáva pred čínskou búrkou elektromobilov

Znamená to, že Ampere sa stane samostatnou značkou, ktorá nebude spojená s Renaultom? Alebo bude pokračovať vo výrobe elektromobilov, ktorým potom vpredu pribudne odznak francúzskeho giganta? Uvidíme…

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov