Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Zákaz parkovania na chodníku, alebo keď majú mestá dlhodobo v p …

Vedeli ste, že po 1. októbri sa podľa novely zákona o cestnej premávke nebude môcť parkovať na chodníkoch? Tak už viete. Haló mestá, kde ste? Spíte?

Od 1. októbra začne na Slovensku platiť  novela zákona o cestnej premávke, podľa ktorej bude platiť celoplošný zákaz parkovania na chodníkoch. Výnimkou bude iba parkovanie na označených parkovacích plochách. Za porušenie tohto zákazu bude vodičom hroziť pokuta od 50 do 100 eur. Pôvodne mal zákaz parkovania na chodníkoch platiť ešte oveľa skôr. Samosprávy sa však proti tomu silno ohradili a vyžiadali si čas na prípravu. Myslíte si, že sa reálne pripravili? Sotva. Naozaj nepoznám mesto, alebo obec, ktorá by pre motoristov v tejto sfére spravila niečo prospešné. Ak o nejakej obci viete, pokojne nám to napíšte do komentárov.

Nikto nič nevie! 

Pýtali ste sa niekoho kompetentného, o koľko parkovacích miest ľudia prídu? Nikto vám na to nedá odpoveď, lebo to nikto nevie a nikto to neskúmal, neriešil a prosto to zakázali.

Parkovanie na chodníkoch zostane po starom

Predkladatelia zákona predpokladali, že mestá a obce  budú môcť regulovať parkovanie lepšie a pozitívnych spôsobom. Odpadne im nutnosť osádzať stĺpiky a rôzne zábrany všade tam, kde nechcú, aby autá parkovali, ale naopak – stačí im na miestach, kde je parkovanie na chodníku vhodné alebo nutné jednoducho osadiť značky, ktoré ho povolia. Lenže o značky, či už zvislé alebo o vodorovné sa treba starať. A to stojí peniaze. Odkiaľ ich vziať? No prosto od motoristov a to tak, že obce či chcú či nechcú budú musieť zaviesť spoplatnené parkovacie politiky. Akoby nemali dosť vlastných existenčných problémov…

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov