Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda odhaľuje interiér nového Superbu a Kodiaqu

Nové generácie dvoch modelov Škoda budú debutovať koncom tohto roka. Atmosféru pred premiérou zohrieva producent zverejnením prvých fotografií interiérov.

Vyzerá to tak, že všetci budú spokojní. Ako tradicionalisti tak priaznivci moderny.  Česi v Superbe aj Kodiaqu stavili na mix osvedčených riešení prepojené s modernými doplnkami. V oboch interiéroch bude hrať prvé husle vystupujúca multimediálna obrazovka s uhlopriečkou 13 palcov. Sprevádzať ju bude digitálna, 10-palcové prístrojová doska a úplná novinka – maličké, konfigurovateľné displeje zabudované do gombíkov umiestnených na stredovej konzole. Stojí za zmienku, že medzi nimi je miesto pre fyzické tlačidlá. Toto tradičné riešenie bude čiastočne prítomné aj na dvojramennom volante. Hneď za ním nájdeme ďalšiu novinku – volič prevodovky / smer jazdy. Škoda zvolila toto miesto namiesto stredovej konzoly, čo umožnilo väčší priestor medzi vodičom a spolujazdcom. Žeby sa Škoda plánovala presunúť aj na trhy za oceánom?

Tieto funkcie budú spoločné pre Superb a Kodiaq. Bude tu však aj niekoľko rozdielov, počnúc štýlom. Samozrejme, Kodiaq dostane vyšší, masívnejší kokpit s bočnými vetracími otvormi. Nižšia doska Superba získa odvetrávanie skryté za vertikálnymi rámčekmi.Zákazníci môžu počítať aj s ambientným osvetlením interiéru,  bezdrôtovou nabíjačkou smartfónov, zásuvkami USB-C vrátane jednej pri spätnom zrkadle a množstvom odkladacích priestorov. Viac sa dozvieme už čoskoro – nový Superb a Kodiaq sa dostanú do showroomov v roku 2024 ako jedno z posledných spaľovacích áut značky.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov