Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


TOP 5: Dizajnérske prešľapy (najškaredšie autá)

História sveta automobilov si pamätá toľko áut, že vybrať 5 naj v akejkoľvek oblasti je prakticky nemožné. Pokiaľ je reč o dizajnérskych prešľapoch, vybrali sme najlepšiu päticu spomedzi tých áut, ktoré sme mohli a stále môžeme bežne vídať aj na slovenských cestách.

Dizajn exteriéru je nielen pri autách z veľkej časti subjektívna záležitosť. To, čo jedna skupina ľudí miluje, iná nenávidí. Neraz sa preto výrobcovia uchyľujú k neutrálnym tvarom, z ktorých síce nikto nepadne na zadok, ale ani nikoho neurazia. Vybrali sme pre vás 5 dizajnovo najzaujímavejších áut, ktoré kedy jazdili po našich cestách. My sme ich dizajn nazvali prešľapom, no veríme, že tieto autá majú aj množstvo fanúšikov. Tak či onak, bez povšimnutia okolo nich neprejde zaručene nikto!

5. Mercedes-Benz triedy R

Začneme zľahka a hneď na úvod podpichneme do prémiovej nemeckej automobilky Mercedes-Benz. Modely tejto značky síce po desaťročia vynikajú eleganciou, vkusom či ostrými športovými tvarmi, no aj Nemci vedia šliapnuť vedľa. Dôkazom je trieda R, ktorá sa vyrábala rovných 10 rokov, od 2007 do 2017. Priestranné rodinné MPV ponúkalo bohatú výbavu, obrovskú paletu motorov a vlastne bolo vo všetkých smeroch plnohodnotný
Mercedes, ale ten dizajn…

4. Toyota Yaris Verso

Po špičkovej nemeckej značke nemôžeme obísť ani špičkovú japonskú. Toyota je roky známa vysokou spoľahlivosťou svojich modelov, jej Corolla je dokonca najpredávanejším autom na svete. Dnes sa Toyota považuje za najlepšiu značku v súvislosti s využívaním ekologických hybridných pohonov, no v roku 1999 sa jej podaril aj pekný dizajnový prešľap. Malé rodinné MPV Yaris Verso síce bolo neuveriteľné praktické, ale naozaj existuje niekto, komu sa toto auto páči?

3. Suzuki X-90

Dvojmiestne SUV od Suzuki bolo na našich cestách pomerne raritné, no mnohí si ho určite pamätajú dodnes. Na trhu sa model X-90 snažil presadiť v rokoch 1995 až 1997, pričom ako základ poslúžila obľúbená Vitara. Totálna štýlovka so sklápateľnou strechou a výbornou priechodnosťou terénom však bola taká svojská, že si právom zaslúži miesto v tomto rebríčku. A hoci sa X-90 mnohým absolútne nepáčilo, v našej imaginárnej garáži by určite
nechýbalo.

 

2. Chrysler PT Cruiser

Hoci automobily značky Chrysler u nás nevídame až tak často, práve model s názvom PT Cruiser bol (na naše počudovanie) aj na Slovensku celkom obľúbený. Na trh prišiel v roku 2000 a výrobca už vtedy hovoril, že dizajn exteriéru odkazuje na historické modely z 30. rokov 20. storočia. PT Crusier sa vyrábal do roku 2010 a čo je veľmi zaujímavé, kúpiť ste si ho mohli aj ako kabriolet.

1. Fiat Multipla

Úprimne, čakali ste na prvom mieste nejaké iné auto? Fiat Multipla (predovšetkým vo verzii pred faceliftom) je celosvetovým terčom všetkých vtipov o škaredých autách. V roku 2002 získala Multipla ocenenie UCEM (Ugliest Car Ever Made) za najškaredšie auto všetkých dôb. Auto sa vyrábalo od roku 1998 do roku 2010, ponúkalo dokonca 6 miest na sedenie, no neexistuje nikto iný, kto by si mohol nárokovať na prvé miesto tohto rebríčka. Tak ešte posledný potlesk pre víťaza – Fiat Multipla!

PS: Koľko ľudí, toľko chutí, nášmu výkonnému šéfredaktorovi sa Multipla páči, obzvlášť práve predfaceliftová verzia.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov