Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ford má novú fabriku na výrobu elektromobilov, neuhádnete kde!

Na tomto mieste sa vyrábali aj legendárne modely Taunus, Capri, Granada či Fiesta. 

Automobilka Ford pred pár dňami otvorila hi-tech výrobnú fabriku s názvom Ford Electric Vehicle Center v nemeckom Kolíne nad Rýnom, kde bude vyrábať novú generáciu osobných elektromobilov pre milióny európskych zákazníkov.

Výrobca tak prestaval svoju historickú fabriku, ktorá bola založená v roku 1930, v rámci investície vo výške 2 miliárd dolárov. Išlo o vtedajšie vyjadrenie podpory kvalifikovaným nemeckým pracovníkom a o rozvoj automobilovej výroby v Európe.  Medzi ikonické vozidlá, ktoré sa na tomto mieste vyrábali, patrí Ford Model A, Taunus, Capri, Granada či Fiesta.

Fabrika s rozlohou 125 hektárov je navrhnutá tak, aby bola vysoko efektívna a je vybavená úplne novou linkou, montážou elektromobilov a najmodernejším náradím a automatizáciou. To umožňuje ročnú výrobnú kapacitu viac ako 250 000 elektromobilov. Po úspechoch modelov Mustang Mach-E, E-Transit a F-150 Lighting, automobilka Ford nedávno predstavila svoj štvrtý elektromobil – elektrický Explorer, ktorý bude prvým elektromobilom vyrábaným v Kolíne nad Rýnom. Ďalším bude nový elektrický crossover.

Kolínska fabrika na výrobu elektromobilov je prvou v portfóliu značky Ford sa svete, ktorá je uhlíkovo neutrálna a podporuje záväzok automobilky dosiahnuť do roku 2035 uhlíkovú neutralitu v celej svojej európskej stope. To zahrňuje zariadenia, logistiku aj priamych dodávateľov.

Kolínska fabrika automobilky Ford, kde vzniklo už viac ako 18 miliónov automobilov je vyše 90 rokov jednou z najefektívnejších fabrík na svete a umožnila tak slobodu mobility miliónom Európanov naprieč generáciami. Teraz vstupuje do svojej novej kapitoly.

Ford E-Transit Courier – Elektrická dodávka pre každého

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov