Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Honda predstavila aplikáciu na pomoc neskúseným vodičom

Nová aplikácia pre smartfóny od japonskej automobilky Honda má za cieľ pomôcť mladistvým a novým vodičom zlepšiť ich vodičské schopnosti.

Honda Driver Coaching presahuje len poskytovanie bežných bezpečnostných tipov. Appka má má prístup k palubnému počítaču a umožňuje tak podrobnejšie učenie, ktoré má hrací charakter.

Z aplikácie budú mať zatiaľ úžitok iba používatelia iPhonov, keďže je dostupná len v  Apple App Store . Po nainštalovaní a pripojení telefónu k vozidlu dokáže analyzovať vstupy vodiča v reálnom čase a učiť lekcie o bezpečných spôsoboch jazdy. Monitoruje riadenie, brzdenie a akceleráciu a podľa potreby dáva pokyny. Keď vodič dokončí lekciu, aplikácia zobrazí súhrn jeho jazdy, konkrétne tipy a hodnotenie na sledovanie jeho pokroku.

„Keďže sa blíži letná sezóna šoférovania, dúfame, že naša nová aplikácia Honda Driver Coaching môže pozitívne ovplyvniť mladých vodičov a bezpečnosť všetkých účastníkov cestnej premávky,“ povedal MJ Foxley , vedúci bezpečnostnej stratégie, American Honda Motor Co. , Inc.

Honda ZR-V – Prostredník medzi HR-V a CR-V

Aplikácia funguje iba na modeloch Honda a Acura s Apple CarPlay a je obmedzená rokom výroby. Modely, na ktorých môže bežať:

  • Honda Civic (2019-2020)
  • Honda Insight (2018 – 2022)
  • Honda Accord (2018-2020 a 2023 a novšie)
  • Honda HR-V (2023 a novší)
  • Honda CR-V (2020 a novší)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov