Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Kodiaq – 2. generácia už schádza z linky

Škoda Auto začala v závode Kvasiny predsériovú výrobu druhej generácie SUV modelu Kodiaq

Do prestavby výrobnej linky investuje okolo 280 miliónov korún. Sériová výroba začne v roku 2024, verejnosti sa vozidlo predstaví tento rok na jeseň, uviedla dnes automobilka v tlačovej správe. Prvú generáciu modelu Kodiaq automobilka v Kvasinách vyrába od jesene 2016.

Výroba modelu Kodiaq bude rovnako ako doteraz na linkách, z ktorých schádza aj model Superb. Po prevedení výroby novej generácie superbu do Bratislavy na začiatku roku 2024 sa podľa automobilky v Kvasinách uvoľní miesto na ročnú výrobu ďalších 150 000 kusov SUV modelov Kodiaq a Karoq. Po prestavbe linky by z nej malo denne schádzať až 410 vozidiel Kodiaq druhej generácie.

Od roku 2016 vyrobila Škoda zatiaľ vyše 800 000 kusov modelu Kodiaq. Vedľa Kvasin sa na výrobe podieľali aj závody na Ukrajine, v Číne, Indii a do zastavenia výroby v marci 2022 aj v Rusku.

Vlani automobilka v závode v Kvasinách vyrobila 221 000 vozidiel Superb, Superb Combi, Superb iV, Karoq a Kodiaq. Doteraz najviac, 320 000 automobilov, Kvasiny vyrobili v roku 2019. Hlavný závod v Mladej Boleslavi vlani vyrobil 415 000 áut.

Automobilka v Kvasinách dáva prácu asi 9000 ľuďom, závod je najväčším zamestnávateľom v Královohradeckom kraji. Kvasiny by mali byť závodom, kde bude Škoda Auto v Česku najdlhšie vyrábať vozidlá so spaľovacími motormi.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov