Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Cupra Tavascan: Hrdina novej éry

Cupra Tavascan je druhý elektrický model značky po kompaktnom hatchbacku Born.

Aktuálne predstavený sériový model vychádza z rovnomenného konceptu, ktorý Cupra predstavila už v roku 2019 na autosalóne vo Frankfurte. Vtedy išlo o sen značky, dnes je štýlový elektromobil realitou. Tavascan je SUV-kupé so športovým charakterom, ktorý neodmysliteľne patrí k značke Cupra. 

 

My sme sa s novinkou boli zoznámiť v nemeckom Berlíne a tak vám máme možnosť sprostredkovať dôležité informácie v ôsmich základných bodoch:

 

  • Ako sme už spomínali v úvode, ide o štýlové SUV-kupé, ktoré vychádza z pôvodnej štúdie z roku 2019.

  • Cupra Tavascan so sebou prináša nové dizajnové prvky a z časti znázorňuje budúce smerovanie značky v oblasti dizajnu. Špecifickým elementom sú nové LED Matrix svetlá s grafikou trojuholníkov vpredu a tiež 3D LED-kové svetlá v zadnej časti. V interiéri pribudla tzv. centrálna chrbtica, takisto veľmi zaujímavý dizajnérsky počin. 

  • Novinka stojí na koncernovej podvozkovej platforme MEB určenej pre elektrické SUV, využíva tak najmodernejšie technológie z oblasti pohonu, podvozka, konektivity, bezpečnosti a komfortu.

  • Cupra Tavascan dostala nový športový nastaviteľný podvozok DCC s progresívnym riadením a tiež 21-palcové disky kolies z ľahkej zliatiny.

  • Auto sa bude vyrábať v dvoch výkonnostných verziách. Slabšia sa môže pochváliť výkonom 210 kW (286 k) a silnejšia bude mať výkon až 250 kW (340 k). Výkonnejší variant dostane navyše aj pohon všetkých kolies, prostredníctvom druhého elektromotora. Kapacita batérie 77 kWh postačí na 550 kilometrov dojazdu.

  • Tavascan tiež dostal obrovský 15-palcový centrálny dotykový displej – najväčší aký sa kedy v modeloch Cupra objavil. Aby toho nebolo málo, výsledkom spolupráce automobilky a spoločnosti Sennheiser je špičková audiosústava s 12-timi reproduktormi.  

 

  • Nová verzia asistenčného systému Connected Travel Assist využíva dáta z cloudu – najmä pri jazde po zle vyznačených cestách. Komfort pri jazde na diaľnici zvyšuje funkcia automatickej zmeny jazdného pruhu. Parkovacie systémy dopĺňa systém Remote Park Assist na diaľkové ovládanie parkovania zvonka pomocou smartfónu.

  • Cupra Tavascan je model navrhnutý a vyvinutý v Barcelone, ktorý sa bude vyrábať v závode Anhui v Číne.

SEAT a CUPRA idú v predajoch riadne bomby!

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov