Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW i7 M70 xDrive – Vrchol potravinového reťazca

BMW i7 M70 xDrive predstavuje najvýkonnejší model s plne elektrickým pohonom v celom portfóliu BMW!

Elektromotor pôsobiaci na kolesá zadnej nápravy generuje maximálny výkon 360 kW (489 k). V presne riadenej spolupráci s elektromotorom na prednej náprave s výkonom 190 kW (258 k) vzniká elektrický pohon všetkých kolies, ktorý v režime Sport dosahuje systémový krútiaci moment 1 015 Nm. Po aktivácii funkcií M Launch Control a M Sport Boost narastie až na 1 100 Nm. Týmto spôsobom dosahuje model BMW i7 M70 xDrive neopakovateľný výkon a dynamiku.

Funkcia M Launch Control spája v riadiacej jednotke motora aj ovládanie krútiaceho momentu pohonu spolu s kontrolou trakcie. To zaisťuje, že výkon elektromotorov možno presne kontrolovať a bez straty trakcie ho následne premeniť na vzrušujúci zážitok.

Funkcia M Sport Boost sa aktivuje stlačením radiacej páčky na ľavej strane volantu a nastavuje sa pomocou špecifickej grafiky M Performance na prístrojovej doske. Autenticky ju sprevádza mimoriadne emotívny zvuk špecifický pre vozidlá s označením M Performance, tvoriaci súčasť štandardne dodávanej funkcie BMW IconicSounds Electric od hudobného skladateľa Hansa Zimmera.

Navyše, špecifický M podvozok prináša do nového modelu BMW i7 M70 xDrive dokonalú kombináciu elektrickej mobility a výkonu. Výsledkom je jedinečný zážitok z jazdy v luxusnom segmente. Špičkový model rodiny BMW radu 7 zrýchli z 0 na 100 km/h za 3,7 sekundy, čo z neho robí najrýchlejší plne elektrický model automobilky BMW. Najvyššia rýchlosť dosahuje elektronicky obmedzenú hodnotu 250 km/h.

BMW i7 xDrive60 – Sedmičková motokára, prvá jazda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov