Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


NDS prináša novú aplikáciu VIAREST, ponúka informácie aj pomoc

Národná diaľničná spoločnosť má novú mobilnú aplikáciu ViaRest, ktorá bude slúžiť ako dôležitý informačný kanál pre motoristov nielen osobných, ale aj nákladných vozidiel. Aplikácia je prototypom, motoristi v nej nájdu prehľad o všetkých službách, ktoré môžu počas cestovania využiť na našich odpočívadlách a rovnako im pomôžeme s privolaním Diaľničnej patroly.

Aplikácia informuje o službách na diaľničných odpočívadlách, ponúka možnosť náhľadu na odpočívadlo a priamu navigáciu na dané odpočívadlo. Podrobný filter ponúka výber konkrétnych služieb, ktoré na odpočívadlách preferuje zákazník. V súlade s tým sa totiž na mape zobrazia len tie, ktoré preferuje.

Odpočívadlá

Jednou z najužitočnejších častí aplikácie je kompletný zoznam diaľničných odpočívadiel spolu so službami, ktoré ponúkajú. Motoristi si môžu svoje obľúbené a najčastejšie využívané odpočívadlá aj uložiť, aby ich mali automaticky po ruke a mali komplexné informácie o tamojších službách vďaka dvom klikom. Mimoriadnou pridanou hodnotou je online monitoring dostupnosti voľných parkovacích plôch na odpočívadlách vďaka senzorom – prvotne na odpočívadle D1 Považská Bystrica.

Čerpacie stanice a iné služby

Aplikácia ponúkne motoristom kompletný prehľad o okolitých čerpacích staniciach aj s ohľadom na konkrétnu pohonnú látku – pokiaľ máte elektromobil, môžete si v nej vyfiltrovať stanice, kde si viete svoje auto nabiť. Aplikácia vám navrhne tú najbližšiu a po kliknutí vás presmeruje na navigáciu. Takisto poskytuje zoznam zastávok, kde môžete využiť sociálne zariadenia a nechýba v nej ani informácia o parkovacích plochách.

Informácie o spoplatnení

Motoristi tu nájdu všetky potrebné informácie o spoplatnení diaľnic a rýchlostných ciest, pričom aplikácia ich vie presmerovať priamo na nákup elektronickej diaľničnej známky. Appka zároveň neslúži iba bežným motoristom, ale aj dopravcom. Nájdu tu všetky informácie o mýte aj službe EETS.

Pomoc a informácie v jednom

Princíp zavolania Diaľničnej patroly v núdzovej situácii je podobný ako v aplikácii Pomoc na diaľnici. Pomoc si viete zavolať jedným klikom napríklad pri poruche vozidla, Patroláci najčastejšie pomáhajú motoristom vytvorením bezpečného zákrytu. Okrem tejto funkcie však aplikácia ponúkne aj mnoho ďalších užitočných informácií.

Spätná väzba NDS pomôže

Užívatelia si iste všimnú, že vo viacerých kartách aplikácie sa nachádza políčko s názvom „Feedback“. Toto tlačidlo slúži na zanechanie spätnej väzby, vďaka ktorej budeme môcť funkcie aplikácie zlepšiť, zefektívniť a prispôsobiť potrebám motoristov. NDS bude radi, ak im zanecháte svoje námety na zlepšenie.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov