Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Rolls-Royce ohlásil posledné V12. Potom už len elektrina

Rolls-Royce Spectre je prvým, no určite nie posledným elektromobilom tejto luxusnej značky. Do roku 2030 bude celý sortiment poháňaný elektrinou. Ešte predtým sa zoznámime s niekoľkými V12. S veľkým ale nerátajte. Rolls-Royce Spectre je prvým, no určite nie posledným elektromobilom tejto luxusnej značky. Do roku 2030 bude celý sortiment poháňaný elektrinou. Ešte predtým sa zoznámime s niekoľkými V12.

Šéf Rolls-Royce Torsten Müller-Ötvös sa v nedávnom rozhovore pre magazín Autocar pochválil plánmi do budúcnosti. O tom, že tento bude elektrický, sa vedelo už dlhšie, no ako bude premena vyzerať? Ako sa ukazuje, Rolls neplánuje prechodné možnosti v podobe hybridov. Sľubuje teda rýchly skok z V12 na elektricku. Ťažko si predstaviť väčší extrém. Výrobca však zrejme verí, že zákazníci to zvládnu.

Vzhľadom na záujem, ktorý vyvolal prvý elektrický model Spectre, sa len ťažko čudovať pokojnému prístupu. Zdá sa, že Rolls-Royce si aj bez V12 nájde veľkú skupinu majetných zákazníkov.

Čo sa týka V12, tak pred nami je ešte niekoľko premiér. Nepôjde o úplne nové modely, ale o vynovené verzie už existujúcich. Je to Phantom, Ghost a Cullinan, vysvetľuje Torsten Müller-Ötvös. Rolls-Royce má za sebou skvelý rok. V roku 2022 prekonal historický rekord, predal cez 6000 kusov aut. Mnohé nasvedčuje tomu, že v budúcnosti tieto výsledky zlepší. S alebo bez V12 – to je skôr úplne jedno.

V centrále Rolls-Royce asi neuveria rozprávke o chudobných Čechoch a Slovákoch

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov