Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Husqvarna MC6: Odpružený elektrošok

Husqvarna MC6 disponuje výkonným stredovým motorom Shimano Steps E8000.

Švédskej spoločnosti Husqvarna nerobia dobré meno len motorové píle, kosačky, záhradné pomôcky a terénne motorky, ale už aj elektrické bicykle. Horský model Mountain Cross MC6 predstavuje vrchol vo svojej triede.

Husqvarna MC6 disponuje výkonným stredovým motorom Shimano Steps E8000 a integrovanou batériou s kapacitou 500 Wh. Vďaka širokým plášťom 27.5×2.6″, zdvihu 150 mm a teleskopickej „sedlovke“ sa akýkoľvek terén stane hračkou.

Oproti predchádzajúcej generácii má nová MC6 zvýšený zdvih na 150/150 mm, čo z neho robí stroj pre veľmi náročné jazdenie. Stredový motor Shimano Steps E8000 sa môže pochváliť vysokým výkonom 250W a krútiacim momentom 70 Nm. Batéria integrovaná v ráme má kapacitu 500 Wh.

Vďaka tomu sa maximálny dojazd na jedno nabitie pohybuje v rozmedzí 90 až 180 km, okrem počasia v závislosti aj na zvolenom stupni asistencie. Na riadidlách je umiestnený malý monochromatický displej SC-7000, ktorý zobrazuje stav nabitia batérie, zvolený jazdný režim, aktuálnu rýchlosť a niekoľko ďalších jazdných údajov.

Mimochodom, spoločnosť Husqvarna, ktorú založili v roku 1903 na severe Európy, má viacero svojich, divízií, pobočiek respektíve dcérskych spoločností s ručením obmedzeným. Práve sem patrí aj sekcia motocyklov (pozn. sídli v Rakúsku) a bicyklov (horské a elektrické „bajky“).

-jj-, zdroj, foto a video: Husqvarna

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov