Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Horský elektrický bicykel Ducati TK-01RR

Najvyšší elektrický horský bicykel Ducati TK-01RR sa vyrába v limitovanej edícii 169 ks.

Horský elektrický bicykel Ducati TK-01RR je výsledkom zatiaľ poslednej spolupráce značky Ducati s talianskym výrobcom e-bajkov Thok E-bikes.

TK-01RR posúva latku vyššie po technickej aj dizajnérskej stránke, takže vývoj nezastavíš. So zväčšeným 180 mm zdvihom prednej vidlice a zadným tlmičom so zdvihom 170 mm od svetoznámych odborníkov na odpruženie Ohlins, najmodernejšími komponentmi, intergovanou batériou a opäť výrazným designom sa tento stroj stavia na špičku segmentu.

Najvyšší elektrický horský bicykel Ducati TK-01RR sa vyrába v limitovanej edícii a väčšina dielov je z uhlíkových vlákien vrátane hliníkového rámu. K dispozícii je Elektromotor Shimano EP8 a 630-wattová batéria, ktoré umožňujú dojazd 110 míľ v režime Eco. Motor EP8 je spárovaný so Shimano Di2XT elektronickou prevodovkou.

Komponenty z uhlíkových vlákien zahŕňajú kolesá Crankbrothers Synthesis, sedadlo Fi´zi:k a karbónové riadidlá Renthal s vylepšenou vidlicou Ohlins a zadným tlmičom TTX. Ducati pre celý svet vyrobí len 169 exemplárov z limitovanej edície elektrických bicyklov TK-01RR. Nová Ducati sa dá kúpiť v Európe a Spojených štátoch a je to v podstate exkluzívnejšia verzia Ducati e-enduro.

Táto limitovaná edícia je výstavnou skriňou technológie, ktorá potvrdzuje kľúčové vlastnosti a schopnosti verzie TK-01RR. Je však obohatená o pokročilejšie komponenty, s cieľom ďalšieho zlepšovania výkonu najmä v zjazdových úsekoch. Dvojplášťová vzduchová vidlica motocyklového typu Öhlins DH38 a pružinový tlmič Öhlins TTX zaisťujú neuveriteľnú kontrolu nad e-bajkom z kopca, pričom si stále zachovávajú skvelú účinnosť v stúpaniach.

Celkovo 11-rýchlostné zadné elektronické radenie Shimano Di2 XT zaisťuje vždy rýchle a presné radenie, zatiaľ čo brzdy Magura MT7 s 220 mm kotúčmi vpredu a 203 mm vzadu sú tiež motocyklovou deriváciou a patria medzi najvýkonnejšie dostupné na trhu.  Kolesá Crankbrothers Synthesis diferencovaného formátu (29″ vpredu, 27,5″ vzadu) s karbónovými ráfikmi s premenlivou hrúbkou pomáhajú ďalej zlepšovať presnosť jazdy.

Súčasne tak zaručujú vynikajúci pomer hmotnosti a sily. Výbavu dopĺňajú karbónové riadidlá Renthal, sedadlo Fi´zi:k so špeciálnym integrovaným držiakom náradia a nakoniec karbónový kryt batérie a klzný plech. Elektrobicykle „Ducati Powered by Thok“ vyrába v licencii KP Srl a je možné si ich objednať prostredníctvom siete predajcov Ducati v Európe a online na tejto webovej stránke. Je tu možnosť zvoliť si doručenie k autorizovanému predajcovi alebo k vám domov.

-jj-, zdroj a foto: Ducati

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov