Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Jaguar F-PACE SVR Edition 1988: Exkluzivita

Dynamickú premiéru novinka absolvuje na Goodwood Festival of Speed koncom júna.

Exkluzívny Jaguar F-PACE SVR Edition 1988 je prvou limitovanou edíciu najvýkonnejšieho SUV ostrovnej automobilky, ktorá je produktom expertov na personalizáciu z oddelenia SV Bespoke. Celkovo vznikne len 394 exemplárov pre zákazníkov z celého sveta.

Nový Jaguar F-PACE SVR Edition 1988 sa druhý júnový týždeň predstavil po boku víťazného vozidla XJR-9 z Le Mans 1988 v expozícii oddelenia Special Vehicle Operations počas tohtoročných vytrvalostných pretekov 24 hodín Le Mans. Dynamickú premiéru potom atraktívna novinka absolvuje na Goodwood Festival of Speed, ktorý sa uskutoční koncom júna. Nový Jaguar je v podstate exkluzívnou špecifikáciou inšpirovanou bohatou pretekárskou históriou britskej značky.

Spomínaná špecifikácia zahŕňa napríklad špeciálny lak karosérie Midnight Amethyst Gloss, kované disky s veľkosťou 22 palcov v odtieni Champagne Gold Satin a detaily ako na vonkajšej karosérii, tak i v interiéri realizované vo farbe Sunset Gold Satin. Súčasťou limitovanej edície je tiež grafika „One of 394ô. Názov Edition 1988 a celkový počet exemplárov vyrobených divíziou Jaguar Special Vehicle Operations odkazuje na počet dokončených kôl víťazného modelu Jaguar XJR-9 LM pri pretekoch 24 hodín Le Mans v roku 1988.

„Od svojho uvedenia v roku 2019 sa Jaguar F-PACE SVR etabloval ako vysoko výkonný automobil. Kombinácia týchto kvalít s úpravami oddelenia SV Bespoke robí z modelu Edition 1988 ešte príťažlivejšiu ponuku . Sme presvedčení o tom, že vďaka obmedzenej dostupnosti sa nová edícia rýchlo stane najžiadanejším modelom F-PACE SVR,“ skonštatoval Mark Turner, ekonomický riaditeľ divízie Special Vehicle Operations Jaguar. Edition 1988 je unikátne tiež šelmou a nápisom Jaguar na zadných dverách v odtieni Sunset Gold Satin. Na predných blatníkoch je potom laserom leptané logo Edition 1988.

„Design vozidla F-PACE SVR Edition 1988 je inšpirovaný legendárnymi automobilmi Jaguar postavenými pre vytrvalostné preteky. Lesklá farba karosérie Midnight Amethyst Gloss sa zdá byť na prvý pohľad čierna, ale to len dovtedy pokiaľ ostré slnečné svetlo neodhalí jej ametystový podtón, ktorý podtrhuje dynamický vzhľad verzie SVR. Dosiahnutie požadovanej hĺbky farieb, v prípade tohto dramatického metalického laku si vyžiadalo posúdenie viac než štyridsiatich rôznych variácií,“ dodal Richard Woolley, kreatívny šéf oddelenia Special Vehicle Operations Jaguar.

Prevedenie Edition 1988 ďalej vylepšuje precízne spracovaný luxusný interiér F-PACE SVR. Jeho ozdobou sú okrem iného aj karbónové dekory s otvorenými pórmi, semianilinovým koženým čalúnením vo farbe Ebony a exkluzívnymi detailami vo farbe Sunset Gold Satin. Tie sa napokon objavujú na celej palubnej doske, na volante, na pádlach pre riadenie, rovnako ako na vyhrievaných a chladených športových predných sedadlách. Symbol šelmy na volante spoločne s rámčekom jeho stredu dostali satenovo čierny povrch. Celý paket doplňujú decentné nápisy SV Bespoke a Edition 1988 na podsvietenýcch prahoch a na palubnej doske.

„Na začiatku vývoja Edition 1988 sa tímy z oddelenia SV Bespoke a Jaguar Design zamerali na ikonické farby športových vozidiel Jaguar, ktoré vyhrali Le Mans, a z tých si vzali inšpiráciu. Výsledkom je víťazná kombinácia farieb, textúr a prvkov oslavujúcich úspech na súťažných okruhoch a tratiach, ktorá súčasne robia F-PACE SVR ešte viac atraktívnym,“ reagoval Mark Wilkes, riaditeľ Vehicle Personalisation Jaguar. Model F-PACE SVR je najvýkonnejším SUV značky Jaguar. Pod kapotou nájdete zážihový osemvalec preplňovaný kompresorom s objemom 5,0 l. Vďaka výkonu 550 koní dokáže F-PACE SVR akcelerovať z nuly na 100 km/h za 4 s a dosahuje maximálnu rýchlosť 286 km/h.

Vďaka komplexnému balíčku technických úprav vyvinutých expertmi divízie Special Vehicle Operations ponúka Jaguar F-PACE SVR prvotriedne jazdné vlastnosti, ktoré ale nijako neobmedzujú každodenné využitie auta. Luxusný interiér vybavený posuvným panoramatickým oknom, priehľadovým displejom alebo najmodernejšími technológiami v oblasti konektivity, vrátane možnosti bezdrôtového dobíjania chytrých zariadení, podtrhuje úlohu F-PACE SVR Edition 1988 ako perfektne spracovaného SUV s výnimočným výkonom.

-jj-, zdroj a foto: Jaguar

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov