Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Honda Hornet – Nové skice naznačujú prvé tvary

Po tom, ako spoločnosť Honda v roku 2021 na veľtrhu EICMA oznámila, že sa do jej modelového radu vráti slávne meno Hornet, zverejnila dnes skice, ktoré približujú ďalšie detaily dizajnového konceptu a stavajú na obdiv kombináciu technickej krásy a agresivity, ktorá je základom DNA tohto modelu.

Skice konceptu vznikli pod vedením výskumného a vývojového centra spoločnosti Honda v Ríme, ktoré je aj vďaka úzkej spolupráci s výskumným a vývojovým oddelením v Japonsku zodpovedné za vzhľad mnohých úspešných európskych modelov značky Honda z posledného obdobia, ako sú napríklad CRF1100L Africa Twin, CB650R, či X-ADV.

Dizajnérom novej koncepcie modelu Hornet je 28-ročný Giovanni Dovis, ktorý naposledy navrhol výrazné línie nového modelu ADV350.

Giovanni Dovis, dizajnér, Honda R&D Europe, Taliansko:

„Dizajnovou filozofiou značky Honda je vytvárať niečo čisté a funkčné nekomplikovaným spôsobom – modely, ktoré sú nielen pôvabne jednoduché, ale zároveň aj emočne atraktívne. Skice ukazujú, že dizajnový koncept modelu Hornet sľubuje agilitu, dynamiku a nízku hmotnosť vďaka štíhlym proporciám, špicatej zadnej časti a mimoriadne ostrým líniám. Tým vzniká nový vzhľad s kompaktnými proporciami, ktorý sa vyznačuje napätím a agresivitou od prednej až po zadnú časť, čím zdôrazňuje skutočne športové zameranie tohto modelu.“

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov