Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lincoln Star Concept: Futuristický luxus

Lincoln uvedie v najbližších piatich rokoch na trh kvarteto nových vozidiel do zásuvky.

Automobilka Lincoln, ktorá je luxusnou značkou Fordu, sa pripravuje na elektrickú budúcnosť. Futuristická štúdia Lincoln Star sa do výroby zrejme nedostane, ale naznačuje, ako bude vyzerať dizajnový jazyk americkej značky.

Automobilka Lincoln oznámila, že v najbližších piatich rokoch uvedie na trh kvarteto nových vozidiel do zásuvky. Zámorská spoločnosť chce prostredníctvom čerstvého „hviezdneho konceptu“ ukázať vozidlo plné nečakaných prvkov. Pripravte sa tak na doširoka roztvorené dvere v polohe „vítame vás“, ktoré ponúkajú komfortný priestor pre vstup alebo vystupovanie z vozidla.

Mnohých očarí aj predný batožinový priestor (tzv. frunk), ktorý sa otvára ako zásuvka na starej almare. Zaujme aj špeciálny set pre navodenie pokoja a elegantný aerodynamický profil. Koncept je navrhnutý tak, aby prilákal majetnejších klientov a zákazníkov, ktorí si budú v preplnených centrách svetových metropol užívať kľudnú jazdu zo zadných sedadiel.

Silueta vozidla sa nesie v duchu rozvinutého designového jazyka značky Lincoln. Je preto elegantná a dynamická, navyše rozšírená tak, aby pôsobila nápadne luxusne a moderne. Inteligentné technológie, ktoré zvyšujú pohodlie, produktivitu a zábavu, sú rozmiestnené po celom priestore a oživujú romantiku cestovania originálnym spôsobom.

Lincoln Star Concept sa vôbec netají ambíciou nadchnúť zákazníkov a udržať ich v interiéri, tak dlho ako to len bude možné a zdraviu prospešné. Automobilka tvrdí, že nový elektromobil využije „design, svetlo displeja, vôňu a zvuky na vytvorenie pohlcujúceho zážitku“. V praxi sa jedná o tri rôzne nastavenia celodennej interiérovej nálady – Coastal Morning, Mindful Vitality a Evening Chill.

Tieto nastavenia kombinujú digitálnu grafiku, osvetlenie a rôzne vône, ktoré pomôžu cestujúcim navodiť pokojnejší stav mysle. Coastal Morning využíva jemné, oceánske zvuky pobrežia, vône morskej hmly a hrejivú žiaru slnka s dynamickým osvetlením, ktoré kopíruje prechádzku po pláži pri východe slnka. Mindful Vitality má oživiť ľudské zmysly.

A to vďaka povzbudzujúcemu, optimistickému zvuku, dynamickým abstraktným umeleckým dielam, mäkkému, žiariacemu osvetleniu a kvetinovej vôni. Už samotný názov Evening Chill odráža súmrak pomocou upokojujúceho nočného soundtracku koordinovaného s videom nočnej oblohy a zelenou vôňou.  Elektromobil s aerodynamickým designom sa dostane na trh v roku 2025.

Flexibilní batériová elektrická architektúra s pohonom zadných aj všetkých kolies a nová generácia systému Lincol Intelligence System umožňujú nové dizajnové riešenia a myslenie. Lincoln Star Concept tak ponúka prepojené zážitky. Flexibilná architektúra znamená, že konštruktéri a dizajnéri mohli dodatočný priestor v interiéri pretvoriť na jedinečný zážitok.

-jj-, zdroj, foto a video: Lincoln

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov