Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes AMG G 63 „Edition 55“: Jubileum

Aj volant AMG Performance obšitý mikrovláknom DINAMICA pripomína jubileum.

Spoločnosť Mercedes AMG oslavuje už 55 rokov svojej existencie. Pri tejto príležitosti predstavila značka športových a vysokovýkonných automobilov špeciálny model Mercedes-AMG G 63 „Edition 55“.

Tri čarovné písmena v originálnom poradí – AMG sú už viac ako polstoročie pojmom na celej našej planéte. Reprezentujú symbol najvyšších automobilových výkonov, exkluzivity a špičkovej jazdnej dynamiky. Viac než dve dekády má výnimočné postavenie v portfóliu AMG tiež Trieda G, ktorá je s označením AMG kráľom športových výkonov medzi terénnymi vozidlami. Vďaka skutočne kultovému postaveniu Triedy G je špeciálny model Mercedes AMG G 63 „Edition 55“ ideálnym ambasádorom pre zahájenie osláv 55. výročia značky športových a vysokovýkonných automobilov.

Ambície značky Mercedes-AMG ponúkať zákazníkom najvyššiu možnú individualitu a exkluzivitu umocňujú mimoriadne a originálne detaily výbavy. Zákazníci si môžu jubilejný model objednávať od októbra tohto kalendárneho roka. Ďalšie narodeninové prekvapenia budú nasledovať v nadchádzajúcich mesiacoch. „Úspešná história značky Mercedes-AMG je proste pozoruhodná. V uplynulých 55 rokoch sa totiž vyvinula zo ‚start-upu‘ založeného v roku 1967 na veľmi moderné vývojové centrum,“ povedal na úvod Philipp Schiemer, predseda predstavenstva spoločnosti Mercedes AMG GmbH.

V súčasnosti už spomínané moderné vývojové centrum vyrába motory pre vysokovýkonné vozidlá vo vlastnej manufaktúre. V roku 2022 značka zamestnáva viac než 2000 excelentne kvalifikovaných špecialistov.  To isté platí aj pre Triedu G, ktorá po celú svoju jedinečnú kariéru, trvajúcu už viac než štyri desaťročia, zostáva verná sama sebe. „Vďaka svojej dlhej histórii a aj naďalej nefalšovanému charakteru je pre mňa práve Trieda G perfektným prvým gratulantom k našim 55. narodeninám. Rovnako ako Trieda G nestratí nič zo svojho pôvodného charakteru ani vo svojom budúcom plne elektrickom variante,” dodal Schiemer.

Šéf predstavenstva súčasne verí, že Mercedes-AMG zaručí aj vo svojej elektrifikovanej budúcnosti typické zážitky zo športovej jazdy podľa motta ‚Driving Performance made in Affalterbach‘.“ Schiemer ďalej naznačil, že aj vstup do ďalších 55 rokov firemnej histórie nepochybne podobne napínavou a náročnou úlohou, ktorej sa kedysi tak odvážne zhostili zakladatelia značky Hans Werner Aufrecht a Erhard Melcher. Mercedes AMG G 63 „Edition 55“ sa dodáva s obsidiánovo čiernym metalickým lakom alebo s lakom G manufaktúr v odtieni biela opalith bright. S lakom karosérie farebné ladí fólia s logom AMG vrátane zošikmených prvkov na oboch stranách vozidla.

Spolu sa sadami  AMG Night a AMG Night II vytvárajú napínavé kontrasty 22-placové kolesá AMG v matne šedom odtieni tantal s rozdvojenými lúčmi a leštenými okrajmi ráfikov. O veľkej pozornosti venovanej detailom svedčí tiež strieborne chromované viečko palivovej nádrže s nápisom AMG. V interiéri dominuje kontrast medzi čiernou a červenou farbou. Šoférov vítajú prahové lišty z ušľachtilej ocele s červeno osvetleným nápisom AMG. S tým ladí potom aj červené kontrastné prešívanie a červene vytkaný nápis „Edition 55“ na čiernych podlahových rohožiach AMG z veľmi kvalitného velúru.

Tiež volant AMG Performance obšitý mikrovláknom DINAMICA pripomína plaketami „AMG“ a „55“ vo svojej dolnej časti významné jubileum. Práve takéto detaily robia zo špeciálneho modelu exkluzívny zberateľský exemplár. Sedadlá AMG so špecifickým designom sú čalúnené dvojfarebnou kožou Nappa v odtieňoch červená classic/čierna. Exkluzívnu atmosféru interiéru podtrhujú ozdobné prvky AMG z matného uhlíkového kompozitu. Súčasťou štandardnej výbavy je tiež na mieru strihaná ochranná plachta AMG na vozidlo zaparkované v garáži.

-jj-, zdroj a foto: Mercedes-AMG

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov