Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota bZ4X: „Zero to Hero“ už aj v Európe

Pre bZ4X s pohonom všetkých kolies je oficiálny dojazd až 470 km.

Elektromobil Toyota bZ4X je postavený na novej platforme eTNGA. Je prvým zo série nových modelov s označením bZ, teda Beyond Zero – za nulovou hranicou emisií.

Automobil do zásuvky Toyota bZ4X efektívne využíva elektrický pohon a systém hospodárenia s energiami, čo dokladajú oficiálne homologované údaje WLTP. Podľa nich dojazd pri prevedení s pohonom predných kolies je až 516 km na jedno nabitie, čomu odpovedá spotreba energie 14,3 kWh/100 km, resp. 7,0 km/kWh.

Pre bZ4X s pohonom všetkých kolies je oficiálny dojazd až 470 km pri spotrebe15,8 kWh/100 km, teda 6,3 km/kWh. Tieto jazdné schopnosti garantuje akumulátor bZ4X s kapacitou 71,4 kWh, pri vývoji ktorého značka uplatnila štvrťstoročné skúsenosti z vývoja technológií pre elektrifikované vozidlá.

Kvalita akumulátoru sa navyše opiera o voliteľný „program predĺženej starostlivosti“, ktorý majiteľom dáva záruku, že po 10 rokoch používania (s limitom jeden milión km) bude zachovaná kapacita batérie na úrovni 70 %. Toyota bZ4X rovnako premiérovo uvádza nový systém pohonu všetkých kolies.

Tento pohon využíva samostatné elektromotory pre prednú a zadnú nápravu, a prepožičiava tak vozidlu mimoriadne jazdné vlastnosti. Na začiatku tejto sezóny spustila Toyota on-line rezervační systém, kam budú postupne pribúdať všetky jej nové modely.

-jj- , zdroj a foto: Toyota

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov