Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Maserati Grecale: Akčné SUV a 530 koní

Sedadlá svojim čalúnením odkazujú na kombinézy astronautov.

Nové Maserati Grecale síce patrí do segmentu SUV, ale s dôrazom na moderný interiér a agregát zo športiaku! Stredne veľký automobil predstavuje hravejšiu verziu špeciálu Mission from Mars, ktorý má výkon 530 koní!

Dlho očakávaný a tiež odkladaný model Grecale sa pri svojej premiére opieral o výnimočný vkus, taliansku eleganciu a samozrejme nutnú dávku luxusu. Automobilka s trojzubcom v znaku teraz predvádza jeho hravejší model, ktorý sa vo vnútri aj v exteriéry dôsledne inšpiruje červenou planétou.

Konštruktéri Maserati v prípade špeciálu Mission from Mars maximálne využili možnosti individualizácie v rámci programu Fuoriserie. Karoséria dostala viacvrstvový lak Galactic Orange v červenom odtieni, ktorý pripomína roztavený kov. Vzhľad dopĺňajú kolesá Vortex s brúsenými ramenami a čiernymi vnútrami.

Motív trojzubca na C-stĺpiku je vyvedený v digitálne rozsypanej grafike, pričom symbolizuje signály z vesmíru – na bokoch sa potom nachádzajú špeciálne polepy. Za všimnutie stoja aj do žlta zafarbené fólie na oknách. Krvavé červené prvky nájdeme aj v interiéri – napríklad na čalúnení volantu alebo hlavových opierkach.

Sedadlá svojim čalúnením odkazujú na kombinézy astronautov, digitálne obrazovky prístrojového štítu a info-zábavného systému majú špeciálnu vesmírnu grafiku s motívmi Marsu. Strešné okno je ozdobené hviezdnou mapou. Hravosť tomuto špeciálu teda rozhodne nechýba, o vkuse sa dá diskutovať, avšak deťom sa bude dosť páčiť.

Design Grecale zahŕňa nový vizuálny symbol Maserati, ktorým sa vyznačuje každý nový model od verzie MC20. Predná časť sa zaujme nízkou a impozantnou mriežkou chladiča. Profil je pozoruhodný svojim kontrastom medzi čistotou a technikou. Disponuje veľmi plynulou karosériou s originálnymi vizuálnymi tvarmi a ich technickými komponentmi zvýraznenými použitím uhlíkových vlákien.

V zadnej časti sú bumerangové zadné svetlomety inšpirované modelom Giugiaro 3200 GT. Zapadajú do lichobežníkovej línie, ktorú ešte viac zvýrazňuje kupé efekt kabíny a jej povrchová úprava ako v prípade športového vozidla. Vo vnútri v kabíne vynikajú technické špecifikácie medzi ktorých patrí tradičný ciferník s hodinami Maserati.

Po prvý raz v digitálnej podobe sa vďaka hlasovému ovládanie mení na skutočného domovníka vo vozidle. Všetko sa stáva dotykovým, s extrémnou estetickou čistotou. Technológie sa ovládajú z viacerých displejov vrátane 12,3-palcového centrálneho, ktorý je najväčší v histórii Maserati.

Okrem toho sa môžete tešiť na 8,8-palcový displej pre ďalšie ovládacie prvky a tretí je určený pre cestujúcich na zadných sedadlách. Talianska športová automobilka Maserati, ktorú v roku 1914 založila pätica bratov, patri od roku 1993 pod krídla skupiny Fiat ale teraz je súčasťou skupiny Stellantis.

-jj- zdroj a foto: Maserati

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov