Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Red Dot Awards: Kia EV6 zbiera trofeje

Kia EV6 je prvým modelom značky Kia postaveným na podvozkovej platforme E-GMP.

Elektromobil Kia EV6 sa páči! Len nedávno získal titul Európske Auto roka 2022 a teraz si zároveň nárokuje na ocenenie Red Dot v kategórii „Inovatívne produkty“.

Elektrický crossover Kia EV6 dosiahol celkové víťazstvo v prestížnej súťaži Red Dot Awards s titulom „Best of the Best – Najlepší z najlepších“. Kia EV6 krátko po menovaní Európskym autom roku 2022 rozšírila svoju zbierku ocenení o celkové prvenstvo v renomované súťaži Red Dot Design Awards 2022.

Viac než päťdesiatčlenná odborná porota renomovanej medzinárodnej súťaže na poli designu udelila modelu EV6 titul „Red Dot: Best of the Best – Najlepší z najlepších“ za priekopnícky a progresívny dizajnový jazyk. Čisto crossover do zásuvky sa zároveň stal víťazom kategórie Red Dot: „Inovatívne produkty“.

Od roku 2009, keď túto cenu obdržal model Soul ako prvý zástupca juhokórejskej automobilky, získalo prestížne ocenenie Red Dot celkovo 27 modelov značky Kia. EV6 je ďalej už šiestym vozidlom Kia, ktorý dostal ocenenie Red Dot „Best of the Best – Najlepší z najlepších“.

Kia EV6 je prvým modelom značky Kia postaveným na podvozkovej platforme E-GMP (Electric Global Modular Platform). Vďaka tomu ponúka priestranný interiér, dojazd až 528 km a 800V technológiu ultra-rýchleho dobíjania, umožňujúci dobiť vozidlo z 10 na 80 percent len za 18 minút.

Elektrický crossover Kia EV6 okrem ocenení Red Dot a titulu Európske auto roku 2022 vybojoval prvenstvo aj v kategórii luxusných vozidiel nemeckého variantu súťaže „Auto roku 2022“, „Auto roku 2022“ v Írsku, „Auto roku 2022“ v hodnotení britského magazínu What Car?, „Crossover roku“ v súťaži TopGear.com 2021 a zdieľaný triumf v úvodnom ročníku súťaže „Best Cars of the Year – Najlepšie automobily roku“ 2021/2022.

-jj- , zdroj a foto: Kia

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov