Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Wolfgang Thundertruck: Elektro-offroad

Elektrický offroad prichádza v dvoch prevedeniach s pohonom 4×4 alebo 6×6.

Elektrický offroad Thundertruck s pohonom na všetky kolesá od spoločnosti Wolfgang patrila k najzaujímavejším a najvýstrednejším automobilom tohto roku. Design vozidla je inšpirovaný aktuálnym trendom ostrých línií, ale cítiť aj vplyv modelu Cybertruck od automobilky Tesla.

Thundertruck však disponuje viacerými inováciami ako napríklad solárnym nabíjaním. Nie je to však terénny automobil pre každého a dizajnéri značky si to dobre uvedomujú. Cielia na všetky, ktorí šantia s autom vybehnú občas na nespevnené cesty do prírody alebo sa vydajú na dlhšie trasy mimo civilizáciu. Vozidlo preto navrhli ako všestranný, maximálne sebestačný, moderný až futuristický, plne vybavený a zároveň dostatočne športový pre radosť z jazdy.

Vozidlo navrhnuté pre obyvateľov púšti, získava energiu zo slnka prostredníctvom flexibilných solárnych markíz. Vo chvíli, keď vozidlo stojí, nabíjajú roztiahnuté markízy batériu. Markízy tiež poskytujú príjemný tieň pri kempovaní, rybačke, grilovaní alebo rúbaní dreva. Celý elektromobil je priam stvorený pre kempovanie. Štvorkolka s pohonom na všetky kolesá prichádza s 180kWh batériou, dojazdom 643 km, výkonom 800 koní a 360 Nm krútiaceho momentu.

Ešte o stupeň ďalej je vozidlo s pohonom 6×6 s dojazdom 900 km a batériou s kapacitou 210 kWh. Elektromobil je navrhnutý tak, aby dokázal zrýchliť z nuly na 100 km v hodine za 3,5 s. “Aj keď to nebola úplne typická činnosť súvisiaca s lockdownom, náš tím, ktorý pracoval dlhé roky v automobilovom priemysle, prijal nový projekt s veľkým nadšením. Zostavili sme medzinárodný tím špičkových automobilových designérov a inžinierov, výskumných konzultantov a ďalších odborníkov a pustili sa do práce,.” uviedli zástupcovia značky Wolfgang.

Elektrický offroad Thundertruck prichádza v dvoch prevedeniach s pohonom 4×4 alebo 6×6, kde sú teda dve kolesá navyše a celkovo je model dlhší a lepšie vybavený. Už základná verzia ponúka extrémny výkon štyroch elektrických motorov so zrýchlením 3,6 s na sto kilometrov, pokročilé asistenčné systémy, optimalizáciu bezpečnosti, šetrné materiály a hlavne modularitu, kedy je možné úložný priestor vzadu v štýle pick-up rozšíriť o praktické moduly.

Najvýstrednejšie pôsobí rozšírenie vďaka rozkladacích solárnych panelov, vďaka ktorým bude možné vozidlo dobíjať energiu zo slnka kdekoľvek v teréne. Roztiahnutie panelov pripomína roztiahnuté krídla vtáka respektíve netopiera, v kombinácii s čiernou farbou vozidla potom Thundertruck pripomína obávaného nočného letca. Medzi ďalšie moduly patrí prístrešky, modul na prespanie, schody, rampy a ďalšie. Cena zatiaľ nebola zverejnená.

-jj-, zdroj a foto: Wolfgang

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov