Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Indian Motorcycle FTR Championship – Oslava flattrackových úspechov

Limitovaná edícia FTR pripomína získaných päť titulov v rade zo šampionátu American Flat Track®, a to autentickou pretekárskou grafikou, karbónovými povrchmi a prémiovými komponentmi.

Indian Motorcycle oslavuje historické úspechy vo flattrackových pretekoch predstavením špeciálnej edície FTR Championship. Štyristo zákazníkov na celom svete, a z toho 150 v Európe, môže prostredníctvom limitovanej edície modelu FTR spoločne s tímom Indian Wrecking Crew osláviť päť po sebe idúcich titulov zo šampionátu na americkej plochej dráhe.

Edícia FTR Championship, inšpirovaná víťazným pretekárskym flattrackovým špeciálom FTR750, láka autentickou pretekárskou grafikou a pamätnou plaketou Indian Motorcycle Racing so všetkými víťaznými sezónami šampionátu. Limitovaná edícia FTR však nie je len na ozdobu; je vybavená prémiovými komponentmi, vrátane titánového výfuku Akrapovič a plne nastaviteľnou prednou vidlicou a tlmičmi. Prémiový dizajn motocykla dopĺňajú diely z karbónu, vrátane krytu sedla, predného blatníka, krytov airboxu a kaplnky svetlometu.

K dizajnu inšpirovanému americkou plochou dráhou sa pridáva množstvo prémiových prvkov a užitočných technológií vrátane troch jazdných režimov, wheelie control, kontroly stability, kontroly trakcie a náklonového ABS. Edícia FTR Championship Edition má vo výbave aj 110mm digitálny dotykový displej a kvapalinou chladený vidlicový dvojvalec s objemom 1203 cm3 s výkonom 92 kW (123 k) a krútiacim momentom 120 Nm. Limitovaná edícia FTR je vybavená pretekárskou kombináciou 19-palcového predného a 18-palcového zadného kolesa a cestnými pneumatikami Dunlop® s flattrackovým dezénom. Dve radiálne uchytené predné kotúčové brzdy Brembo ponúkajú výnimočný brzdný účinok, zatiaľ čo hliníkové riadidlá ProTaper® Flat Tracker dotvárajú unikátny pretekársky vzhľad.

Indian Motorcycle Racing, víťaz posledných piatich pohárov konštruktérov, sa vrátil k profesionálnym pretekom na americkej plochej dráhe v roku 2017. Od premiéry modelu FTR750 vyhral továrenský jazdec Indian Motorcycle Racing prémiovú triedu šampionátu každý rok. Tím Indian Wrecking Crew 2022 v zložení Jared Mees, šampión SuperTwins 2021, Briar Bauman, dvojnásobný šampión a Shayny Texter-Baumanová, najnovšia členka tímu a najúspešnejšia jazdkyňa v histórii amerických Flat Track Singles, bude v tohtoročnej sezóne usilovať o obhajobu svojho titulu hneď od prvého pretekárskeho víkendu na trati Volusia Half-Mile.

Edícia FTR Championship bude v obmedzenom počte kusov k dispozícii iba na vybraných trhoch.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov