Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


MINI John Cooper Works Clubman Untold

MINI John Cooper Works Clubman Untold akceleruje z pokoja na stovku za 4,9 s.

Ako moderná interpretácia klasickej koncepcie shooting brake sa MINI Clubman jasne odlišuje od svojich konkurentov v segmente prémiových kompaktných vozidiel. Tento status sa odráža aj v individuálnom pojatí karosérie a štýlovej decentnosti v edícii Untold.

Špecifické designové prvky a zelený metalický lak Sage Green, ktorý je v prípade modelu MINI Clubman k dispozícii po prvý raz, prepožičiavajú edícii charizmatický vzhľad. K tomu sa pridávajú exkluzívne indície charakteristického potešenia z jazdy, ktoré v prípade edície MINI John Cooper Works Clubman Untold autentickým spôsobom zdôrazňujú športový výkon jeho motora. Automobil, ktorý príde na trh v marci tohto roku, má kombinovanú spotreba paliva: 7,9–7,4 l/100 km a kombinované emisie CO2: 180–168 g/km (pozn. podľa WLTP).

Design predného a zadného nárazníka inšpirovaný Aerodynamickým kitom John Cooper Works odráža mimoriadne temperamentní a agilní charakter tohoto modelu, ktorý je poháňaný štvorvalcovým preplňovaným motorom s objemom 2,0 litra a výkonom 225 kW/306 k. Tento mimoriadny výkon je na ceste prenášaný prostredníctvom 8-stupňovej samočinnej prevodovky Steptronic Sport a pohonu všetkých kolies ALL4. Edícia MINI John Cooper Works Clubman Untold akceleruje z pokoja na stovku za 4,9 s a disponuje maximálnou rýchlosťou 250 km/h.

Ďalším exkluzívnym designovým prvkom edície MINI John Cooper Works Clubman Untold sú lemy spodnej časti karosérie, ktoré sú po prvý raz vyvedené v tmavo zelenej farbe. Päť súbežných športových pruhov, ktoré sa tiahnu prostriedkom kapoty a strechy, sú rovnako pre tento edičný model špecifické. Tento pruhovaný vzor, ktorý sa ukazuje tiež na logu premietanom spätnými zrkadlami a na prahových lištách, odrážajú rovnako vysoko kvalitné bočné ozdoby vyrobené metódou 3D tlače.

Expresívne designové prvky vozidla podtrhujú extravagantnú koncepciu karosérie, ktoré zároveň ponúkajú, mimoriadne všestrannou praktickosť vďaka štvorici bočných dverí, mimoriadne dlhej línii strechy a dvom zadným krídlovým dverám. Na prianie je k dispozícii čierna povrchová úprava strechy a krytov vonkajších spätných zrkadiel, zatiaľ čo kľučky dverí, koncovky výfuku, loga MINI a označenia modelu v lesklej čiernej farbe Piano Black sú neoddeliteľnou súčasťou špecifického designu tejto edície.

Dvojfarebné 18-palcové kolesá z ľahkej zliatiny v designe Untold Spoke v kombinácii čiernej farby Jet Black a mosadznej Refined Brass bola vyvinutá výhradne pre vozidlá tejto edície. Táto farebná schéma pripomínajúca ušľachtilú mosadz je použitá tiež na rámčeku masky chladiča a priečnej vzpere, rovnako ako na nápise „Clubman“ na delených dverách v zadnej časti vozidla. Nádych športovosti a exkluzivity dodáva interiéru edícii MINI Cooper S Clubman Untold antracitové čalúnenie stropu a športové sedadlá v zelenom prevedení MINI Yours Leather Lounge Sage Green.

Štýlovú atmosféru interiéru podtrhuje najmä svetlé prešívanie a lemovanie spolu s textilnými prvkami v hornej a vnútornej časti operadiel sedadiel. Alternatívne sú k dispozícii športové sedadlá v čiernom prevedení MINI Yours Leather Lounge Carbon Black. Vo vnútri sú použité osvetlené dekoratívne lišty vo farbe Sage Green, kombinovanej s exkluzívne navrhnutými výplňami interiéru s pruhovaným vzorom a zelenou povrchovou úpravou. Obzvlášť elegantný vzhľad vytvárajú rámčeky výduchov ventilácie v prevedení Refined Brass.

Na spodnom rameni športového volantu potiahnutého kožou Nappa a na podlahových kobercoch sú umiestnené znaky edície MINI Untold. Okrem exkluzívnych designových prvkov prináša edície MINI Clubman Untold Edition tiež mimoriadne kvalitnú výbavu. Patria medzi ne napríklad Adaptívne LED svetlomety, paket MINI Excitement, jazdné režimy MINI Driving Modes a tiež paket vnútorného osvetlenia interiéru. Súčasťou výbavy Connected Media, ponúkanej ako súčasť štandardnej výbavy, je 8,8-palcový dotykový displej v centrálnom prístroji.

Ďalej do výbavy patria digitálne služby MINI Online, služby Remote Services a integrácia chytrého telefónu pre používanie Apple CarPlay a ďalších aplikácií prostredníctvom ovládacieho systému vozidla. Najnovšia generácia ovládacieho systému MINI zaisťuje rýchle a intuitívne ovládanie všetkých funkcií vozidla, audiosystému, konektivity, navigácie a aplikácií. Živé widgety na 8,8-palcovom dotykovom displeji centrálneho prístroja slúži k aktivácii požadovanej položky menu, ktorú je možné zvoliť dotykom prstu podobne ako na chytrom telefóne.

Voliteľný paket Connected Navigation Plus prináša inteligentnú konektivitu najvyššej úrovne, vrátane multifunkčného prístrojového panelu, navigačného systému, MINI Head-Up Displeja, prípravy pre telefón s bezdrôtovým nabíjaním a mnohých digitálnych služieb vrátane hlasového asistenta Amazon Alexa, služieb Remote Services či dopravných informácií v reálnom čase RTTI.

-jj-, zdroj a foto: Mini, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov