Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW kúpilo značku Alpina, čo to znamená?

Značka Alpina je známa úpravou práve vozidiel značky BMW a preto je tento krok bavorskej automobilky zaujímavý.

Aktuálne stále platí dohoda, ktorá bola medzi spoločnosťami uzatvorená ešte v roku 2020 a jej platnosť vyprší až v roku 2025.  Alpina Burkard Bovensiepen sa od 60-tych rokov venovala tuningu a motoristickému športu, avšak až v roku 1978 začala s oficiálnou úpravou áut značky BMW. Od roku 1983 je Alpina oficiálnym výrobcom automobilov.

Ešte asi tri roky teda budú konštruktéri a inžinieri zo spoločnosti Alpina pracovať na úpravách modelov značky BMW v podstate bez zmeny v pravidlách. Úpravy sa spravidla týkajú motora, prevodovky, ale aj podvozkových častí či interiéru.

Ako bude spolupráca týchto dvoch značiek vyzerať o po roku 2025 zatiaľ nie je známe. Automobilka BMW však prezradila, že prepustí väčšinu z 300 zamestnancov, ktorí pre značku Alpina aktuálne pracujú. Zároveň však vedenie bavorskej značky hovorí, že prepusteným zamestnancom ponúkne miesto v rámci spoločnosti BMW Group.

“Púšťame sa do novej kapitoly nášho dlhodobého partnerstva. Získanie práv na ochrannú známku nám pomôže formovať dlhodobý smer vývoja značky. Sme radi, že môžeme značku Alpina privítať v rodine BMW. “, hovorí Pieter Nota, popredný člen predstavenstva BMW Group.

BMW M4 Competition – Elitné monštrum z Bavorska

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov