Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW Group Classic: Návrat ku koreňom

Navštívili sme múzeum s názvom BMW Group Classic. Miesto, kde sa celý príbeh značky BMW začal a budovy, ktoré sú domovom pre tie najzaujímavejšie modely celej jej histórie.

Múzeum sa nachádza v Mníchove, v mestskej časti Milbertshofen, neďaleko známeho BMW Welt či olympijského štadióna. Rozprestiera sa na ploche o veľkosti asi 130 000 metrov štvorcových a dokonale mapuje históriu značky BMW. Areál v súčasnosti slúži aj ako ideálne miesto na stretnutia majiteľov historických áut značiek BMW, MINI a Rolls-Royce. Tí si na tomto mieste môžu vymieňať tiež skúsenosti s údržbou a starostlivosťou o autá, alebo si od odborníkov vypýtať cenné rady. 

 

V krásnych budovách sa nachádza množstvo jedinečných modelov áut, motocyklov či pretekárskych špeciálov historicky spätých so značkou BMW. Môžete si objednať komentovanú prehliadku, kde sa z úst tamojších milovníkov značky a pracovníkov múzea istotne dozviete množstvo zaujímavých informácii. Priestory múzea sa dokonca dajú prenajať aj pre organizáciu rôznych, napríklad, firemných či spoločenských podujatí. 

Na mieste sa nachádza krásna kaviareň s názvom “Mo 66” ale aj viacero dielní, kde prebieha oprava, údržba či procesy reštaurovania historických modelov. Existuje možnosť prenajať si historické vozidlo a dokonca sa na tomto mieste máte šancu dostať k inak nedostupným náhradným dielom.

 

Ako zástupca našej redakcie som bol doslova uchvátený tým, čo všetko sa dá v priestoroch múzea BMW Group Classic v nemeckom Mníchove vidieť a zažiť. Je skvelé, že priestormi nás sprevádzali členovia vedenia múzea, ale aj ľudia, ktorí vedia o histórii značky doslova všetko. 

 

Ak navyše k návšteve tohto očarujúceho miesta pripojíte aj prehliadku neďalekého miesta, známeho ako BMW Welt (v preklade svet BMW), celoživotný zážitok je zaručený. Na jednom mieste tak uvidíte nielen historické modely, špeciálne koncepty, ktoré sa nikdy nedostali do sériovej výroby, ale aj úplne novinky z ponuky značky BMW. A možno vám na to všetko jeden celý deň ani nepostačí…

My sa na toto miesto v Mníchove určite v budúcnosti ešte pôjdeme pozrieť. Tak čo priatelia, vidíme sa v rodisku značky BMW?

BMW M240i xDrive – Made in Mexico, perfected by M Performance, prvá jazda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov