Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Diaľničná patrola – 33 tisíc pomocí za 365 dní

Diaľničná patrola najazdila v minulom roku viac ako 2,6 milióna km a zasahovala celkovo až 33-tisíc krát – pri nehodách, pri zákryte pokazeného vozidla, pomohla pri oprave defektu či dokonca pri požiari auta.

Šesťnásť vozidiel Diaľničnej patroly najazdilo 2 661 174 km, najviac z nich patrilo posádke zo strediska Správy a údržby v Považskej Bystrici, ktoré sa stará o diaľničné úseky D1 Ilava – Lietavská Lúčka ako aj D3 Hričovské Podhradie – Žilina, Brodno. Posádky Diaľničnej patroly zasahovali za uplynulý rok viac ako 33-tisíc krát, pričom najviac zásahov absolvovala hliadka z Bratislavy, ktorá asistovala pri 319 nehodách a 981-krát odstraňovala prekážku z diaľničnej infraštruktúry. Najviac zásahov na bratislavských úsekoch D1 a D2 (Centrálny okruh) súvisí s najväčšou hustotou premávky na Slovensku – preto je pre mňa pomerne nepochopiteľné, prečo je úplne zadarmo, keď tam je najviac problémov. Možno by nebolo odveci zaviesť symbolické poplatky za využívanie mestského okruhu… Možno by sa za získané peniaze dali postaviť diaľnice až na východ.

Posádky patroly najčastejšie zabezpečovali odstavené vozidlá bezpečným zákrytom, celkovo až  9 218-krát. Pri dopravných nehodách asistovali 1 757-krát, pri odstavených vozidlách 10 763-krát, pri oprave defektu 2 232-krát a odstraňovali aj nežiadúce predmety z vozovky (5 383-krát). Diaľničná patrola zasiahla aj 123-krát pri požiari vozidiel, 64-krát bola privolaná ku chodcovi na diaľnici, 11-krát ku cyklistom, 10-krát riešili posádky auto jazdiace v protismere a 563-krát pomáhali kolegom z polície pri rôznych incidentoch.

Tieto vedomosti vám v tuneli zachránia život!

Hliadky Diaľničnej patroly však pravidelne vykonávali aj kontrolu vegetácie, vozovky, odpočívadiel, preverili stav oplotenia popri diaľnici, kanalizácie, odvodňovacích systémov či dopravného značenia. Všetko v mene bezpečnosti a pocitu vyššieho komfortu motoristov.

Diaľničná patrola je k dispozícii nonstop a bezplatne

Diaľničná patrola slúži všetkým motoristom od roku 2015 a predstavuje bezplatnú službu, ktorá je k dispozícií nonstop 24 hodín denne, 7 dní v týždni, kompletne vyzbrojená potrebnou výbavou. V prípade núdzovej situácie na diaľnici sa neváhajte obrátiť na Národnú diaľničnú spoločnosť a privolajte si na pomoc Diaľničnú patrolu. Buď zavolaním na bezplatné číslo 0800 100 007 alebo ešte jednoduchšie – privolaním cez mobilnú aplikáciu Pomoc na diaľnici.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov