Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Názor: Sme normálni?!

O tvrdej emisnej politike Európskej únie sme toho v Auto magazíne už napísali veľmi veľa. Veď automobilového priemyslu sa nové ekologické opatrenia týkajú azda viac než čohokoľvek iného.

Takmer zo dňa na deň nám chcú úradníci zakázať kúpu nových áut so spaľovacím motorom, akoby to bol hlavný svetový problém pri nadmernej tvorbe emisií. Rôzne hybridné technológie už dnes šetria každú kvapku benzínu či nafty a oprávnene nervózni vodiči si na plne alebo čiastočne elektrifikované automobily musia v nezdravo rýchlom tempe zvyknúť. Bez dlhšej možnosti výberu, pekne natvrdo. No a potom príde futbalové EURO. Šampionát, ktorý sa tento rok hral v 12 rôznych krajinách po celom starom kontinente. 24 reprezentačných výberov tak lietalo skrz-naskrz celou Európou a letecký benzín sa míňal jedna radosť.

Len Španieli nalietali takmer 6 000 km. Dáni dokonca vyše 8 000, no a takí Švajčiari nalietali viac než 15-tisíc kilometrov! Len pripomínam, že tímov bolo 24 a na zápasy lietali všetci. Pripomína mi to slávny výrok Alberta Einsteina: „Len dve veci sú nekonečné. Vesmír a ľudská hlúposť. Pri tej prvej si však nie som taký istý.“ A podobne dopadol aj prudko ekologický summit v Glasgowe…

Po tomto dátume si už nové spaľovacie auto TU nekúpite!

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov