Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Renault Kangoo Van E-TECH Electric – Nový makač na elektrinu

. Elektrické Kangoo od svojho uvedenia na trh na konci roka 2011 okúzlilo asi 70 000 firemných zákazníkov a ide tak o každý piaty predaný úžitkový elektromobil v Európe. Nový Renault Kangoo Van E-TECH Electric, sa predstaví širokej verejnosti 16. novembra na autosalóne Solutrans v Lyone.

DOJAZD 300 KILOMETROV V CYKLE WLTPi

Vďaka novej lítiovo-iónovej batérii s využiteľnou kapacitou 45 kWh ponúka Nový Renault Kangoo Van E-TECH Electric dojazd až 300 km v cykle WLTPi. Užívatelia tak môžu bezpečne absolvovať celý svoj pracovný deň bez obáv o dojazd, a to za veľmi priaznivých nákladov. Batéria, ktorá je umiestnená pod podlahou vozidla, nijak nezasahuje do nákladného priestoru a neznižuje jeho kapacitu.

6 JAZDNÝCH REŽIMOV

Nový Renault Kangoo Van E-TECH Electric má motor s výkonom 90 kW a krútiacim momentom 245 Nm, pre plynulý a pokojný zážitok z jazdy za všetkých okolností. Režim Eco obmedzuje výkon a maximálnu rýchlosť vozidla, optimalizuje dojazd a je vhodný najmä v prípade prevozu ľahšieho tovaru.

Vodič si tiež môže vybrať medzi troma spôsobmi rekuperácie brzdnej energie:
– Sailing (režim B1): režim s obmedzenou rekuperáciou, vhodný pre jazdu na diaľniciach/okresných cestách pre motorové vozidla.
– Drive (B2): stredný režim pre univerzálne využitie s rovnakým pocitom ako pri využití pedálu vo vozidle so spaľovacím motorom.
– Brake (B3): maximálny rekuperačný režim pre využitie v zápchach a na horách.

Pri Novom Kangoo Van E-TECH Electric je klasické hydraulické brzdenie doplnené o systém ARB (adaptívne rekuperačné brzdenie), ktoré maximalizuje množstvo rekuperovanej energie nezávisle na zvolenom režime.

Jednotlivé kombinácie jazdných režimov a spôsobov rekuperácie energie ponúkajú vodičom 6 jazdných módov s cieľom optimalizovať pohodlie a dojazd podľa spôsobov využitia vozidla a podmienok premávky. Informácie o zvolenom jazdnom režime, riadení toku energie a o asistenčných systémoch sú na plne prispôsobiteľnom digitálnom 10palcovom displeji, ktorý je k dispozícii za príplatok.

170 KILOMETROV ZA 30 MINÚT

Nový Renault Kangoo Van E-TECH Electric ponúka možnosť vybrať si z 3 typov nabíjacích zariadení. Štandardne je vybavený trojfázovou 11 kW nabíjačkou Chameleon, vhodnou pre všetky typy domáceho nabíjania. Za príplatok je k dispozícii 22 kW nabíjačka Chameleon pre rýchle nabíjanie vo verejných nabíjacích staniciach a taktiež 80 kW nabíjačka pre rýchle nabíjanie na jednosmerný prúd, umožňujúca dosiahnuť dojazd 170 km (cyklus WLPT) za 30 minút. Vozidlá vybavené 22 kW a 80 kW dobíjacími systémami majú batériu vybavenú systémom vodného chladenia.

Batéria Nového Kangoo Van E-TECH Electric sa dá dobiť z 15 % na 100 % za 3 h 50 pri použití Wallboxu s výkonom 11 kW. Na Wallboxe 7,4 kW za menej ako 6 hodín.

TEPELNÉ ČERPADLO PRE OPTIMALIZÁCIU DOJAZDU

Z dôvodu zaručenia lepšieho dojazdu v priebehu všetkých ročných období je Nový Renault Kangoo Van E-TECH Electric vybavený klimatizáciou s tepelným čerpadlom. V prípade jeho spojenia s 22 kW nabíjačkou umožňuje rekuperovať teplo z vonkajšieho vzduchu pre vyhrievanie interiéru vozidla bez využitia elektrického odporového článku, ktorý spotrebúva energiu. Výkon tepelného čerpadla je optimálny v rozmedzí -15 °C až +15 °C, čo zodpovedá teplotám v chladných obdobiach vo väčšine európskych krajín.

Prvá jazda: Renault Express Van, Kangoo Van a Trafic – Praktickí a efektívni

VŠETKY PREDNOSTI NOVÉHO KANGOO VAN

Renault Kangoo Van E-TECH Electric má tiež rovnaké praktické vlastnosti ako jeho dvojča so spaľovacím motorom. 3,9 m3 nákladného priestoru (4,9 m3 v predĺženej verzii, ktorá bude k dispozícii v druhej polovici roka 2022), 600 kg užitočného zaťaženia (800 kg v predĺženej verzii) a môže utiahnuť príves s hmotnosťou 1 500 kg.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov