Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota AE86 – Výroba nových dielov zahájená

Toyota AE86 je zaujímavý a veľmi cenený youngtimer, ktorý je považovaný najmä v kruhoch fanúšikov japonského automobilového priemyslu za kultový. Táto správa ich maximálne poteší, lebo po Supre to je ďalší model, na ktorý si vedia kúpiť nové komponenty.

Chystáte sa renovovať staré auto? Dôkladne vyberajte, aký model a aká značka to bude. Prečo? Lebo nie je nič horšie, ako keď vám projekt stojí na absencii nových dielov, a musíte oslovovať známych, či neznámych, aby vám ich pomohli zohnať, alebo upraviť, či dokonca vyrobiť v žiadanej kvalite. Nie je nič jednoduchšie, ako prísť k dílerovi s VIN-kom, a nadiktovať mu, čo chcete. Síce to bude stáť kopec peňazí, ale nebudete mať prestoje a tiež dostanete odpovedajúcu kvalitu… A to vravím z vlastnej skúsenosti. Vo všeobecnosti povedané majitelia starých a atypických áut sa často stretávajú s problémom nedostatku nových náhradných dielov.

Našťastie sú tu niektorí uvedomelí  výrobcovia, ktorí diely držia, alebo  sú stále ochotnejší vychádzať zákazníkom v ústrety a do ponuky vracajú komponenty, po ktorých je vysoký dopyt. Príkladom je Toyota Gazoo Racing, ktorá práve oznámila niekoľko dielov pre Corollu Levin a Sprinter Trueno.

Toyota Supra – Ďalšie nové diely k dispozícii

Kúpiť si budete môcť okrem iného nové zadné brzdové strmene, čapy riadenia a hnacie hriadele. Diely budú dostupné v autorizovaných autosalónoch Toyota. Ponuka však má byť kvantitatívne a časovo obmedzená – predaj potrvá len mesiac, do 1. decembra 2021 a počet záujemcov určite prevýši ponuku.

Je pozoruhodné, že AE86 nie je prvým modelom Toyoty, ktorý má túto akciu. Predtým vyšli limitované série komponentov aj pre staršie spomenuté  Surpy, Land Cruisery a dokonca aj ikonické 2000 GT.

Foto: Global Toyota

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov