Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Cupra UrbanRebel Concept: Šialené zrýchlenie

Pohon obstaráva elektromotor, ktorý umožňuje akcelerovať z pokoja na stovku za 3,2 s.

Španielska automobilka Cupra, ktorá je dcérskou značkou automobilky Seat, ukázala odvážny koncept elektrického vozidla do mesta. Cupra UrbanRebel Concept rozhodne osloví všetkých nadšencov automobilov so športovými proporciami.

Cupra UrbanRebel Concept predstavuje kombináciu designu pretekárskeho automobilu s udržatelnosťou, vysokým výkonom a elektrickým pohonom. Na trh sa dostane v roku 2025. Cupra prichádza s najradikálnejšou interpretáciou urban-style elektromobilu. UrbanRebel je čistokrvný pretekársky automobil, avšak nie je určený na súťažné okruhy, ale na jazdu po meste a jeho okolí.

Designéri z Cupra povolili uzdu svojej fantázii a premenili dnes nastavený designový jazyk mestských vozidiel s elektrickým pohonom. Cupra UrbanRebel Concept má masku a prednú časť inšpirovanú žraločím čumákom. Výrazné sú aj svetlomety s použitým motívom trojuhoľníka. Použitá bola rovnaká grafika ako v prípade konceptu Tavascan a dodáva pocit plávajúcej strechy. Nový elektromobil bude využívať modulárne elektrické platformy MEB od koncernu Volkswagen.

Trojdvervý koncept nezaprie svoju športovú DNA. Práve preto sa designéri rozhodli, že UrbanRebel vybavia obrovský prítlačným krídlom na zadnej časti, ktorý zdobí červená led páska a svietiace logo Cupra. Pod ním sa skrýva veľmi masívny difúzor a prítlak na prednej časti zaisťuje veľký splitter. Pohon obstaráva elektromotor, ktorý umožňuje akcelerovať z pokoja na stovku za 3,2 sekundy. Na trh by se produkčná verzia mala dostať za štyri roky.

Vedúci predstavitelia automobilky tvrdia, že vývoj malého mestského elektrického vozidla je kľúčový projekt nielen pre nich, ale aj pre celý koncern Volkswagen, ktorý má za cieľ v Martorelle produkovať 500.000 podobných automobilov ročne. Podobne ako mnoho ďalších noviniek sa UrbanRebel po prvý raz predstavil verejnosti na nedávnou veľtrhu a autosalóne v Mníchove.

-jj-, zdroj a foto: Cupra

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov