Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Chevrolet Corvette Z06: Úpravy a výkon 679 k

Extrémne výkonná verzia vychádza zo súčasného modelu.

Ôsma generácia automobilu Chevrolet Corvette je na trhu zatiaľ len prvú sezónu, takže na tú novú generáciu si budeme musieť ešte nejaký čas počkať. Aktuálne však zámorská značka predstavila model Chevrolet Corvette Z06.

Extrémne výkonná verzia vychádza zo súčasného modelu, ale má podstatne vyšší výkon. Motor má posadený uprostred, okrem toho disponuje veľkým prítlačným zadným krídlom a viacerými špeciálnymi úpravami. Chevrolet Corvette sa vyrába už od roku 1953 a jedná sa rozhodne o najpopulárnejší a najpredávanejší americký športový automobil.

Automobilka mu pravidelne dopriava generačné obmeny designu, agregátov aj interiéru. Model označovaný ako Z06 je tým najvýkonnejším športiakom značky určeným na bežné cesty, ktorý si môžete obstarať. Konštruktéri mu dali 5,5-litrový motor doprostriedku pre lepšiu stabilitu a výkon 679 koní pri 8 400 otáčkach. Vozidlo akceleruje z pokoja na stovku 2,6 sekundy.

Po stránke designu tu nájdete viac úprav oproti klasickej verzii, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Novinka je o deväť centimetrov širšia pre lepšiu stabilitu, má mohutné zadné krídlo pre lepší prítlak, upravenú masku, väčšie otvory pre nasávanie vzduchu kvôli chladeniu motora a celkovo agresívnejší vzhľad. Model bude v predaji od roku 2023, cena zatiaľ nebola oficiálne zverejnená.

-jj- zdroj a foto: Chevrolet

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov