Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota Yaris = Mazda 2? Zjavne čoskoro

Podľa oficiálnych oznámení má výrobca áut z Hirošimy, Mazda, v úmysle ponúknuť mestský model založený na úzkej spolupráci s Toyotou. Jednoducho to bude preštítkovaná Toyota Yaris.

Japonské inžinierstvo a kooperácie sú bližšie, ako sa na prvý pohľad zdá. Príkladom sú Suzuki Swace a Across, čo sú vlastne modely Toyota. Všetko nasvedčuje tomu, že aj Mazda sa čoskoro vyberie (bude musieť vybrať?) podobnou cestou. Japonský výrobcovia zverejnili správu pre investorov, v ktorej predstavil plány na najbližšie roky. Ukazuje to, že Mazda mieni posilniť spoluprácu s Toyotou. Výsledkom bude SUV s hybridným pohonom pre americký trh a európsky nástupca Mazdy 2 na základe modelu Toyota Yaris. Auto má byť pripravené do dvoch rokov. Potvrdzujú to fotografie testovacích kópií zverejnené na sociálnych sieťach. Nová Mazda sa od Yarisu nebude výrazne líšiť. Je možné, že rovnako ako v prípade Suzuki sa výrobca rozhodne iba pre zmenu loga a decentných modifikácii. Pod kapotu má byť samozrejme umiestnený hybrid, ktorý určite prispeje k zníženiu priemerných emisií  Mazdy. Voľba takejto a nie inej základne nie je náhodná, pretože obe značky už roky spolupracujú, a to aj v oblasti mestských vozidiel. Možno ste nevedeli, ale svedkami podobnej, avšak úplne opačnej kooperácie sme už boli. Toyota Yaris predávaná v USA bola technicky postavená na Mazde 2 a teraz bude v Európe Mazda 2 Toyotou Yaris. Či sa tak nakoniec udeje, bude jasné až v priebehu roku 2022.

Mazda CX-5 – Modernizácia založená na detailoch

Každopádne, ostrej verzii odkopírovanej z verzie GR Sport v podobe MPS by sme sa určite nepohnevali. Toto je však iba zbožné prianie.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov