Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mazda CX-5 – Modernizácia založená na detailoch

Mazda CX-5 je tu už s nami skutočne dlho, no stále ťahá predaje Mazdy viac než dosť. A nečudujeme sa, je to veľmi dobré auto. Nečudo, že výrobca ešte nemyslí na nástupcu a zatiaľ stačí decentná modernizácia.

Modernizovaná Mazda CX-5 dôjde do európskych showroomov začiatkom roku 2022. Už dnes však vieme, načo sa môžeme tešiť. Pozorné oko si určite všimne prepracované maticové LED svetlomety so štíhlejšou líniou alebo mierne zmenený nárazník. Nové sú aj zadné svetlá – teraz viac podobné tým z CX -30. Ako to už v prípade modernizácie býva, do ponuky prichádza je aj nový lak karosérie – Zircon Sand. V interiéri zasa nájdeme modernejšie multimédiá a v špeciálnych verziách aj farebné kombinácie, aby trochu rozveselili tmavý kokpit. Najdôležitejšie je však to, čo nevidíte. Mazda sa môže pochváliť predovšetkým vylepšenou redukciou hluku, ktorá bola dosiahnutá zmenou štruktúry karosérie a pruženia. Inžinieri sa zamerali predovšetkým na tlmenie zvukov vychádzajúcich z podbehov a podlahy. V niektorých verziách sa objaví aj nový režim jazdy v teréne, ktorý poskytne lepšiu priľnavosť pri jazde na nespevnenom a klzkom povrchu a tiež systémy pre podporu vodiča boli obohatené o funkciu CTS, ktorá uľahčuje jazdu v zápche.

Po modernizácii prichádzajú do ponuky aj dve špeciálne verzie: Newground a Homura. Prvý sa vyznačuje striebornou farbou a časťami nárazníkov a krytmi zrkadiel v čiernej farbe. Na výber bude k dispozícii so 17 alebo 19-palcovými diskami kolies. V interiéri zákazníka privíta semišové čalúnenie prešívané zelenou niťou a aj kryty vetracích otvorov budú v rovnakej farbe.

Mazda CX-5 Skyactiv-G194 Edition 100 – V rukavičkách!

Verzia Homura bude mať zasa športovejší charakter, čo sa prejavuje 19-palcovými diskami kolies, čiernymi detailami karosérie a koženými sedadlami s červeným prešívaním. Ceny týchto variantov by sme sa mali dozvedieť už čoskoro.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov