Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Iveco S-Way 360 Shorturn – Ultra krátka verzia ma megamalý polomer otáčania

Ťahače B + E urobili v Holandsku veľkú kariéru. Nejde len o veľmi nízke náklady, ale aj o vynikajúcu ovládateľnosť, ktorá je potrebná v historických centrách miest alebo na farmách. Mnoho spoločností si zvyklo na to, že krátky ťahač a že dokáže jazdiť prakticky kdekoľvek, kam sa s veľkou súpravou dostanete len ťažko. Ale čo keď populárne Iveco Daily prestane byť dostačujúce z hľadiska tonáže? Odpoveďou je nový model.

Iveco predstavilo v Holandsku S-Way 360 Shorturn. Je to ultra krátka verzia S-Waya, pokiaľ ide o polomer otáčania porovnateľný s ťahačmi založenými na modeloch Daily. Auto by preto mohlo vstupovať na rovnaké zákutia, a zároveň ponúkne oveľa vyššie tonážne parametre. Ide o plnohodnotný ťahač, ktorý dokáže vytvoriť dokonca 40-tonové súpravy.

Aby sa dosiahol taký tesný polomer otáčania, rázvor sa skrátil na rovné 3 metre. To je o 60 alebo 80 centimetrov menej ako ťahače, ktoré sa bežne nachádzajú na ceste. Využíva sa aj najmenšia možná kabína, bez akéhokoľvek priestoru na spanie. Palivová nádrž sa objavila iba na pravej strane a bola integrovaná so schodíkmi. Na opačnej strane sa nachádza praktická skupina odkladacích priestorov.

Takto dopadne Iveco Daily, ktoré v 140-ke narazí do kamióna 😮

Pohonný Iveco S-Way 360 Shorturn ponúka 9-litrový motor s výkonom 360 koní a automatizovanú 12-stupňovú prevodovku ZF. Výbava obsahuje všetky povinné elektronické systémy a interiér môže byť rovnaký ako pri dlhších variantoch S-Waya.

Zdroj: ttm.nl

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov