Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lancia Delta sa vráti, ale nie taká, ako by sme chceli

Lancia Delta je jednou z najväčších legiend talianskeho automobilového priemyslu. Väčšina ľudí si to spája s rally úspechmi a ostrými verziami HF Integrale. Správa o možnom návrate teda znie vzrušujúco. Bohužiaľ to nie je to, čo očakávate.

Každopádne, pred pár dňami som mal možnosť si za volant krásnej červenej HF Integrale sadnúť. Nemohol som vyjsť z úžasu. Niečo neskutočne puristické… A dnes mi zhodou okolnosti vyskočil inzerát na podobnú leštenku s približne rovnakým nájazdom vo Švajčiarsku. Cenovka? Takmer 100 000 eur. Toľko zaplatí len skutočný nadšenec.

Ale späť k súčasnosti, resp. blízkej budúcnosti.  Lancia Delta sa vráti v roku 2026, ale ako elektromobil. To vyplýva z oficiálneho vyhlásenia šéfa značky v rozhovore pre denník Corriere della Sera. Luca Napolitano priznal, že: “Každý chce Deltu späť, takže to nemôžeme v našich plánoch ignorovať. Vráti sa a bude to skutočná Delta, vzrušujúce auto spojený s technologickým manifestom. A samozrejme bude elektrická.” Slová nového šéfa Lancie by sme teda mohli označiť ako trpko -sladké. Na jednej strane si hrejú pri srdci, na strane druhej to však nie každého osloví s elektrickým pohonom pod kapotou. Žijeme však v tejto dobe, takže asi lepšie taká Delta ako žiadna Delta (samozrejme, nemyslíme Covid-19).

Dobrou správou je, že Lancia, ktorá je dnes značkou s jediným modelom, má šance na svetlú budúcnosť a o niekoľko rokov môže mať v ponuke zaujímavý elektrický kompakt, ktorý bude ponúkaný po boku nástupcu mestského Ypsilonu. Keďže oba modely sú už teraz oficiálne potvrdené, z návratu tejto legendárnej značky sa môžeme pomaly radovať. Len 5 rokov je pomerne dosť veľa a vo svete sa toho môže ešte udiať veľa, čo môže koniec koncov poriadne premiešať karty.

Foto: media stellantis

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov