Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+: Max emócií, nula emisií

Značka Mercedes-AMG vstupuje s novým modelom EQS 53 4MATIC+ do úplne elektrickej budúcnosti v duchu svojej filozofie Driving Performance. Prvý sériovo vyrábaný model AMG disponuje elektrickým pohonom napájaným z akumulátorov.

Nový Mercedes-AMG je skonštruovaný na základe platformy Mercedes-EQ pre vozidlá luxusnej vyššej triedy, a je tak neodmysliteľnou súčasťou koncernovej elektrickej stratégie. Čerstvý Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+ v tomto prípade dokáže zrýchliť z pokoja na 100 km/h za 3,4 s, pokiaľ je stav nabitia akumulátorov aspoň 80 percent. Luxusný sedan s výkonom až 560 kW vyvinuli na novo a zdokonalili v nemeckom Affalterbachu vo všetkých oblastiach, ktoré majú vplyv na prevádzkové vlastnosti a športové výkony.

Nový model presvedčí aj prvkami výbavy, ktoré sú pre túto značku špecifické, a zákazník sa s nimi stretáva všade tam, kde si ich môže bezprostredne užívať: od technológií cez vonkajší a vnútorný design až po emocionálny zvuk vozidla. Model AMG EQS 53 4MATIC+ je prvým kompletne elektrickým ambasádorom vo vysokovýkonnom segmente v Affalterbachu. Tento model je ušitý na mieru pre automobilových nadšencov, ktorí hľadajú kombináciu inovatívnej elektromobility v luxusnej atmosfére, športovosti a agilnej jazdnej dynamiky.

S našim prvým plne elektrickým vozidlom AMG bezpochyby oslovíme a zaiste aj presvedčíme pre značku Mercedes-AMG novú klientelu. EQS 53 je okrem toho dôkazom, že Mercedes-Benz dôsledne pokračuje v elektrifikácii u všetkých svojich značiek. Ďalšie úplne elektrické modely AMG budú nasledovať a v nie príliš vzdialenej budúcnosti budú používať aj platformu AMG.EA, ktorá je kompletne plodom nášho vlastného vývoje,“ vysvetlil Philipp Schiemer, generálny riaditeľ spoločnosti Mercedes-AMG GmbH.

Hnaciu silu elektromotorov, napájaných sadou akumulátorov, prenáša na vozovku štandardne dodávaný pohon všetkých kolies AMG Performance 4MATIC+ sa úplne variabilným rozdeľovaním krútiaceho momentu. „Tiež pri elektrifikácii dbáme na to, aby naše modely vychádzajúce z koncernovej platformy EVA2 spĺňali prísľub našej značky AMG. Naši zákazníci sa môžu aj v tejto oblasti tešiť na dynamické a emocionálne zážitky z jazdy. To zaisťujeme špecifickými riešeniami AMG, najmä v oblastiach pohonu, podvozku, bŕzd a predovšetkým zvuku,“ tvrdí Jochen Hermann, technický riaditeľ Mercedes-AMG GmbH.

Srdcom nového modelu Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+ je jeho športovo orientovaný koncept pohonu s dvoma elektromotormi. Výkonný systém elektrického pohonu disponuje jedným motorom na prednej aj zadnej náprave. Výsledkom je úplne variabilný pohon všetkých kolies AMG Performance 4MATIC+, ktorý pri všetkých jazdných podmienkach optimálne prenáša hnaciu silu na vozovku. Základná verzia dosahuje najvyšší celkového výkon 484 kW (658 k), maximálny krútiaci moment elektromotora je 950 N.m. Sada G DYNAMIC PLUS zvýši najvyšší výkon v režime RACE START krátkodobo až na 560 kW (761 k). Maximálny „krútiak“ lektromotora dosahuje až 1020 N.m.

-jj-, zdroj a foto: Mercedes-AMG

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov