Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan GT-R 2022 – Debut novej edície a odchod z dôležitého trhu

Súčasná generácia modelu Nissan GT-R debutovala pred neuveriteľnými 13 rokmi. Napriek tomu Japonci na nástupcu ešte nemyslia. Namiesto nového modelu predstavujú ďalšiu z nespočetných špeciálnych edícií. Najnovší prírastok sa volá T-Spec.

Ohlásená veľká premiéra „nového“ Nissanu GT-R sa opäť ukázala byť iba predstavením špeciálnej edície. Ale nie hocijakej, pretože T-Spec láka skutočne atraktívnymi doplnkami a vďaka unikátnym lakom  umožní šťastnému majiteľovi vyčnievať z davu.

Sú to farby Millenium Jade a Midnight Purple prevzaté zo špeciálnej verzie generácie R34 vyrobenej v rokoch 1999–2002. Nostalgia a limitky sú cenené a Nissan to vie.. Edíciu T-Spec spoznáte aj podľa kovaných diskov  zakončených zlatým lakom. Zaujímavostí je však oveľa viac.

Nová špeciálna edícia nie je nič iné ako kompromis medzi civilizovanou a pohodlnou edíciou Premium a typickou trackovou edíciou Track Edition.  Nechýbajú preto keramické brzdy ani aerodynamický paket vyrobený z uhlíkových vlákien. Škoda, že pohon zostal nezmenený. 3,8 -litrový motor V6 produkuje 565 k a maximálny krútiaci moment 633 Nm. Pohon sa prenáša prostredníctvom 6-stupňovej dvojspojkovej prevodovky.

Nissan taktiež pošteklil interiér, ktorý ostal komfortný a civilný. Hlavné veci sú odeté do alcantary a kože v čiernej a tmavozelenej farbe. Táto skvelá kombinácia je zaujímavým doplnkom laku karosérie. Koľko za to všetko budete musieť zákazník zaplatiť? V USA stojí T-Spec 140 285 dolárov, čo je viac o 25 000 ako za Premium. Výrobca zatiaľ neprezradil, koľko kusov limitky vznikne, veľa však bude závisieť od dopytu.

Nissan R32 Skyline GT-R: Nismo ponúka komplet obnovu za odvážnu sumu

Oči pre plač však majú v Austrálii. Tam GT-R oficiálne z ponuky mizne. Dôvod je prosty. Nesplnenie obmedzujúcich bezpečnostných noriem pri bočných nárazoch, keďže GT-R je na trhu už fakt veľmi dlho.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov