Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen ID. LIFE – Nový prcko má kino!

Volkswagen ID. LIFE je ideou, ako vytvoriť malé auto za dostupnú cenu. Podarí sa im to? Cieľ je jasný. Má byť na cestách už v roku 2025.

Vytvorenie malého, ale predovšetkým lacného elektromobilu je pomerne zložité. Už dnes sú obyčajné bežne malé mestské autá so spaľovacími motormi pekelne drahé. Jednak za to môže vysoká uroveň komfortnej výbavy a tiež vysoká aktívna a pasívna bezpečnosť.

Volkswagen sa pritom snaží o 106. Tento koncept je predzvesťou lacného elektromobilu, ktorého cenovka by nemala presiahnuť vraj 20 000 eur. Obávam sa, že to také ružové nebude, ale čas ukáže. Zároveň by mal byť schopný reálne prejsť až 400 km.  Pri tvorbe bola  použitá známa platforma MEB (používa ju aj ID 3), ale tu sú poháňané predné kolesá. Auto používa elektromotor s výkonom 230 koní, vďaka ktorému akceleruje na stovku 6,9 s. Koncept má aj skladaciu strechu, ktorá je vyrobená z PET fliaš.

Volkswagen ID.4 GTX – Štvorkolka konečne v predaji

Tým, že je to to koncept, dizajnéri a konštruktéri mali voľné ruky.  A to že sa skutočne vyšantili, a presunuli sa tak trochu mimo realitu vidno predovšetkým v interiéri. Tam nájdeme 34-palcovú (!) výsuvnú obrazovku. Na palube je aj konzola, takže zastávka na nabíjačke by nemala byť nudná ako to už zažívame my novinári pomerne často . Zaujímavým riešením je aj to, že predné sa tiež dajú sklopiť do roviny, takže si viete vytvoriť malú kinosálu.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov